Manisa'da Bugün

NURLUPINAR MUHTARINDAN ÖZGÜR ÖZEL'E JET YALANLAMA

GÜNDEM

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Nurlupınar Mahallesi’nde düzenlediği mitingde rakiplerine yüklendi.

 MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Nurlupınar Mahallesi’nde düzenlediği mitingde rakiplerine yüklendi. Konuşması içerisinde Nurlupınar Mahallesi Muhtarı’nın basına yansıyan sözlerini hatırlatan Ergün “Allah’tan kork” dedi. Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut, basına yansıyan haberleri sert bir dille yalanlayarak, “Bana kimse şerefsizlik yapamaz, iftira atamaz” dedi.

 

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, ilçelerde geçirdiği yoğun seçim çalışması arasında Merkez’de de çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gece Ergün, Nurlupınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Şeyh Fenari Cami önünden başlayarak, geniş bir konvoy eşliğinde Nurlupınar Mahallesi’ne geçen Başkan Ergün’e, MHP MKYK Üyesi Mustafa Enöz, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, MHP Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil ve Şehzadeler İlçesi Belediye Meclis Üyesi adayları eşlik etti. Nurlupınar’da vatandaşlarla bir araya gelerek, bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ergün, imar konusunda diğer siyasi partilerin Nurlupınar Mahallesi’nde yapmış oldukları açıklamalara değindi. Rakiplerini eleştirerek sözlerine başlayan Başkan Ergün, “26 senedir kimse imarı gerçekleştirememiş. Siyasi düşünmüş, farklı düşünmüş olabilir. Bizim işimiz Manisa’nın gecekondu görünümünü değiştirmek. Ancak bunu insanları mağdur etmeden yapmak. Birileri çıkıyor, insanları evinden etmek istediğimizi söylüyor. Burayı haritadan sildiğimizi, kendilerinin engellediğini söylüyor. Bakın ben buradan şunu söylüyorum. Eğer bir kişinin evini başına yıkarsam, eğer bir kişinin evini elinden alırsam, bana da Cengiz Ergün demesinler. Eğer burada vatandaşlara depreme dayanıklı, doğalgazlı, ısı yalıtımlı evler yapmazsam Cengiz Ergün değilim.” dedi.

“Hesabını Veremezler”

Ergün konuşmasını devam ettirerek, “Herkesi memnun etmemiz mümkün değil. Ama %90 ya da %95’ini memnun edebiliyorsak, bu bir başarıdır. Kimse burada mağdur olacağını düşünmesin. Eğer evi yeşil alana geliyorsa, otopark alanına geliyorsa, en yakın yerde yapılan apartmandan dairesini alacaklar. Bu dönüşümün yapılması şarttır. Allah korusun yarın öbür gün yaşanacak bir depremde vatandaşlarımızın başına gelebileceklerin hesabını kim verecek, vebalini kim taşıyacak” dedi.

“Allah’tan Kork Muhtar”

Konuşmasında ayrıca Nurlupınar Mahalle Muhtarı’nın sözlerini hatırlatarak devam eden Ergün, “Biz hiç kimseyi mağdur etmeden imar planını yaparız. Ancak anlatamadık, dinletemedik. Siyasi propaganda yapıldı. İki tane Meclis üyemizi alarak, Meclis’i kilitlediler. Hizmet üretmemizi engelleme yoluna gittiler. Önce evet dediler, sonra hayır dediler. Bir adam aldığı kararların arkasında dimdik durur. Ancak siz rahat olun. Biz mevcut tüpçüler ve galericilerin olduğu alanda kentsel dönüşüm kararı aldık. 2000 konutluk alan yapmayı planlıyoruz. Bizim eksikliğimiz oldu, anlatamadık. Ama kim kaybetti, Manisa kaybetti. Manisa’da kiralar almış başını yürümüş. Konut üretecek arsa kalmamış. Manisa’nın geleceğini açmak lazım. Bu arada önceki gecelerden birinde bu mahallenin muhtarı, mahallemize bir çivi çakılmadı demiş. Allah’tan kork muhtar. Bu yapılan hizmetleri sen görmüyorsan, seni Allah’a havale ediyorum” dedi.

 

“Eğer dediysem dinsizim”

Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut, basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kendisine iftira edildiğini belirterek, “Dün hepimiz buradaydık. Ben şöyle bir şey dedim. Hüseyin Tanrıverdi burada bir konuşma yapmıştı. Benim belediye başkanım bu kanalı kapatmazsa onun kafasını yere çakarım demişti. Ama aradan on sene geçti. Yine buraya geçenlerde geldi, Cengiz başkan kapatmazsa ben kapatacağım dedi. Ben de bir şey dedim. Ancak konuşmalarım çarptırıldı. Canlı yayından konuşma kayıtlarımı çıkarsınlar. Kimse bana şerefsizlik yapamaz, bana bu şekilde iftira atamaz. Ben bu konuşmayı sizin karşınızda yaptım. Hepimiz imar konusunda kırıldık. Ancak ben başkan burada bir çivi çakmadı demedim. Eğer bunu söylersem ben Allah’ı inkar etmiş olurum. Dinsiz olurum. Kafir olurum. İmansız olurum. Ben en küçük mahallelerden biriyim. Başkanım bana altı tane park yaptı. Biz çocukluğumuzu yaşayamadık. Biz başkanımızdan memnunuz. Verdiğimiz oydan pişman değiliz. Oylarımız helal olsun” dedi.

Haber ‘ÖZEL’ Servis

Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut’un basına yansıyan açıklamaları CHP tarafından servis edildi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’in kendisine ait eczozgurozel@gmail.com adresinden basına servis edilen haberde “Muhtar’dan Özel’e Övgü: Adam Gibi Adam” ara başlığıyla yazılan paragrafta muhtarın ağzından Ergün’ü karalayacak sözler verildi.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.