Manisa'da Bugün

Oda ve Dernekler Projesini Belediye Yapacak

GÜNDEM

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Oda ve Dernekler Projesi'nin Manisa Belediyesi tarafından yapılmak üzere startının verildiğini açıkladı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Oda ve Dernekler Projesi'nin Manisa Belediyesi tarafından yapılmak üzere startının verildiğini açıkladı.


Başkan Ergün, Ağustos ayı Belediye Meclisi'nde yüzde 34.6 taban oranı ile oylanan fakat Ak Parti meclis üyeleri tarafından eleştirilerek red oyu kullanılan projeye ilişkin şöyle konuştu: " Son günlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi Oda ve Dernekler Projesidir. Belediye meclisimizden projenin kat karşılığı yapılmasına red kararı çıkmıştı. Sonuçta meclisimiz bu kararı almıştır. Biz de saygı duyuyoruz. Bizim düşüncemiz bu projenin Manisa Belediyesi'ne Mali açıdan yük getirmeden, nasıl fayda sağlanarak yapılabileceği konusundaydı. Bildiğiniz üzere 'asıl gerçekler' şeklinde broşürler dağıtıldı. Sonuçta bizim orada yapmış olduğumuz çalışma 34,6 taban oranlıdır. Ayrıca ihaleye Türkiye'nin dört bir yanından firmanın girmesi serbesttir. Verilen rakamı ben bilemem ama 34.6 rakamı tabandır. Sonuç itibariyle Akp grubu yüzde 45 oranında kat karşılığını kendisine baz almıştır. Hatta işin üzüntü verici yanı o akşam mecliste 'bir rakam daha kıralım yüzde 44 olsun' diyerek biraz alaylı şekildeki söylemler olmuştur. Ama asıl kaybedenin Manisalılar olduğunu unutmuşlardır. "


Manisa Belediyesi'nin söz konusu projeyi yapacak güçte olduğunu ancak bu projeye harcanacak kaynakların belediye kasasında kalmasını sağlayarak, belediyenin Mali geleceğini düşündüklerine dikkat çeken Başkan Ergün, tüm engellemelere rağmen sivil toplum kuruluşlarını yakından ilgilendiren projenin belediye imkanlarıyla yapımı için süreci başlattıklarını söyledi. Ergün şöyle devam etti; " Sonuçta mecliste kat karşılığı ihale yapamamanın kararını aldık. Şimdi ise Manisa Belediyesi olarak projenin yapılma ihalesinin sürecini başlattık. Yani Manisa Belediyesi bu projeyi yapma gücüne sahiptir. Prosedürleri tamamladığımız takdirde Allah nasip ederse yılbaşına kadar temelini tüm Manisa halkı ile atma safhasına geleceğiz. Bütün Manisa bunu böyle bilsin. "
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.