Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL BEYAZ FİL'İ BÜYÜKŞEHİR ALSIN

GÜNDEM

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Beyaz Fil'in satışında Manisa Büyükşehir Belediyesine önemli bir sorumluluk düştüğünü ve Beyaz Fil'in tarihi bir mekan olarak Manisa için kullanılması gerektiğini kaydetti.

 CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Beyaz Fil'in satışında Manisa Büyükşehir Belediyesine önemli bir sorumluluk düştüğünü ve Beyaz Fil'in tarihi bir mekan olarak Manisa için kullanılması gerektiğini kaydetti.

CHP'li Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sosyal Güvenlik Kurumunun geçtiğimiz haftalarda Manisa dahil 7 ildeki binalarını satışa çıkartması ve bu ihalenin ilanını da bayram tatiline denk getirmesi akıllarda soru işaretleri bırakmıştır. Üstelik öyle bir ihale ilanı verilmiş ki, bu binaların SGK binası olduğu dahi anlaşılmamış ve sanki binaların alıcıları çoktan belliymişçesine satış gözden kaçırılmaya çalışılmıştır.

Manisa'da satışa çıkartılan SGK binası da Manisa'mızın sembolü olan Beyaz Fil'dir. Bir taraftan ihale ilanındaki soru işaretleri ve şaibe henüz giderilmemişken, diğer taraftan Manisa'nın bu sembolünün özel bir şirket tarafından alınarak tarihimizin, kültürümüzün yok edilmesinden endişe ediyoruz. Beyaz Fil'in bir kültür sanat müzesi ya da merkezi haline dönüştürmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunuyorum.Şimdi bu sorumluluk Manisa Büyükşehir Belediyesindedir.

Büyükşehir Belediyesinin hiç zaman kaybetmeden bu ihaleye girmesi ve Beyaz Fil ile ilgili anlamlı bir proje ile Manisalıların karşısına çıkması gerekiyor. Bu konuda Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin de aynı duyarlılığı göstereceklerinden eminim. Ayrıca, bir Manisa milletvekili olarak konuyla ilgili üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumun da altını çizmek isterim.

Çünkü Beyaz Fil Manisa'nın tarihidir ve sadece Manisa için kullanılmalıdır. Başka bir amaçla yapılacak bir yatırım Beyaz Fil'in gözden çıkartılması demek olacaktır. Bizler buranın gözden çıkartılmasına, birilerine peşkeş çekilmesine ya da Beyaz Fil'in Manisa'nın trafiğini artıracak ticari bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Buradaki esnafımız da mağdur edilmeden, Beyaz Fil'in ticari kaygılarla değil, tarihi, kültürel ve sosyal içerikli projelerle değerlendirilmesi son derece önemlidir. "
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.