Manisa'da Bugün

POLİS LOKALİ NE OLACAK?

GÜNDEM

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Tesisler Şube Müdürü Hüseyin Sökmen Spil Milli Parkı’nın eteklerinde, Mevlevihane’nin yanındaki sosyal tesislerde incelemelerde bulundu.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 yıldır Polis Lokali olarak işletilen ve 2014 yılı Haziran ayı içerisinde işletmesini bırakan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Spil Milli Parkı’nın eteklerinde Mevlevihane’nin yanındaki sosyal tesis yeniden canlandırılıyor. Yaklaşık 1 yıldır boş vaziyette olan elektrik kablosundan, içerdeki kartonpiyerleri ve mobilyalarına kadar sökülen, camları kırılan sosyal tesis için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sil baştan düzenleme çalışması başlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, 18 Ağustos tarihinde yenileme çalışması başlatılan sosyal tesiste incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında yenileme çalışmasını yüklenen Mühür Yapı İnşaat firması sorumlularıda hazır bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MANİSA’MIZA KAZANDIRMAMIZ GEREKİYORDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, yenileme bedelinin toplam 493 bin Lira tutarında olduğunu ve sosyal tesisin İnşaatının 90 günlük iş süresinin başlamış olduğunu dile getirdi. Duman, “Emniyet Müdürlüğümüzün burayı bırakmasının ardından yaklaşık bir yıldır burası boş bir vaziyette duruyordu. Camları kırılmış, mobilyaları sökülmüş, hatta elektrik kabloları bile çalınmıştı. Mülkiyeti bize ait olan bu tesisi artık canlandırmamız ve Manisa’ya kazandırmamız gerekiyordu. Bu düşünceyle harekete geçerek, yenileme çalışması yapılması için ihale yaptık. İhaleyi alan firmamız vakit geçirmeden çalışmalara başladı. 90 günlük iş süresinde burasını tamamlayıp bize teslim edecek. Ekim ayının sonu Kasım ayının başı gibi sosyal tesisin bize modern bir şekilde teslim edileceğine inanıyoruz’’ dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, sosyal tesisin bittikten sonra işletmesinin Şehzadeler Belediyesi’ne verilebileceğini belirterek, “İnşaat kısmını biz tamamlayacağız. Ancak işletmesini biz yapmayı düşünmüyoruz. Kiralama usulü ile başka bir kuruma işletmesini devretmeyi düşünüyoruz. Şu anda Şehzadeler Belediyesi ile bir görüşmemiz var. Görüşmeden olumlu sonuç çıkarsa, Şehzadeler belediyemiz burasını sosyal bir tesis olarak hizmete sunacak’’ diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.