Manisa'da Bugün

POSTA DAĞITICILARI YIPRANMA HAKKI İSTİYOR

GÜNDEM

POSTA DAĞITICILARI YIPRANMA HAKKI İSTİYOR

Birlik Haber-Sen Sendikası Akhisar İlçe Temsilci Başkanı Ali Rıza Çelik ve sendika üyeleri, yıpranma hakkı istediklerini belirterek basın açıklaması yaptı, imza kampanyası başlattı.
Postane önünde sabah saat 10.00’da Birlik Haber-Sen Sendikası Akhisar İlçe Temsilci Başkanı Çelik’in yaptığı basın açıklamasında, ”Posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının devletten alacağı olarak görülmesini istiyoruz ve bu konuda posta dağıtıcılarının hakkının verileceğine inanıyoruz” dedi.
Çelik, basın açıklamasında şu taleplerde bulunduklarını dile getirdi: "Devlet, posta dağıtıcılarının yıprandığını kanunla sabitleyip 55 yaşında emekliye ayırıyor olduğuna göre, milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmaları sağlanmalı. Eğer posta dağıtıcıları yıpranmıyor ise, diğer devlet memurlarında olduğu gibi isteklerine bağlı olmak şartı ile 65 yaşma kadar çalışmalarına imkan verilmeli. Bu doğrultuda buradan başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendiye ve Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz: Bugüne kadar söz verdiğiniz üzere devlette kimsenin alacağını bırakmadınız. Posta Dağıtıcılarının yıpranma hakkının devletten alacağı olarak görmenizi istiyoruz ve bu konuda Posta Dağıtıcılarının hakkını vereceğinize inanıyoruz. Bütün PTT çalışanlarına ayrıca sesleniyoruz. En az sizler kadar özveri ile çalışan posta Dağıtıcısı arkadaşlarımıza destek vermenizi istiyoruz. PTT Kurumu çalışan sayısı olan 30 bin kişinin imzası için kampanyamızı buradan başlatıyoruz. Atılan bu imzaları Sayın Bakanımız ve Başbakanımıza ileteceğiz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.