Manisa'da Bugün

POSTACILAR EYLEMDE

GÜNDEM

PTT Yeni Mahalle Posta İşleme ve Dağıtım Merkez Müdürlüğü kargo bölümünde taşeron olarak çalışan 10 personel firma değişikliğinden dolayı yeni sözleşmede çalışma saatlerinin artmasına rağmen, maaşlarının artmaması nedeniyle eylem yaparak dağıtıma çıkmadılar.

 Personeller önceleri 08.30 ila 17.30 saatleri arasında çalışırken 940 TL alırken, şimdi eğer sözleşmeyi imzalarsa 08.00 ila 20.00 arasında hafta sonu dahil çalışacaklar ancak 980 TL para alacaklar. Tempo Lojistik’te çalışan personeller 1 Şubat itibariyle İsmira şirketinde taşeron olarak çalışacaklar.

 

 

Aynı durumdan dolayı İzmir’de 350 çalışandan 170’inin işten çıkarıldığını söyleyen kargo dağıtıcılarından Uğur Kahraman, “Hem o arkadaşlarımıza destek olmak hem de iş saatlerimizin ve maaşlarımızın düzelmesi için dağıtıma çıkmıyoruz. Arkadaşlarımızın işten çıkarılmalarının nedeni çalışma saatleri, maaş eksikliği, mesai ücreti vermemeleri, tatil günlerinde ‘sizi çağırabiliriz ama ücret verilmeyecektir’ gibi sebeplerden dolayı arkadaşlarımıza ya çalışırsınız ya da gidersiniz tehdidinde bulundular. Tamamıyla bir kölelik sistemi var. 5-10 yılı insanlar var. Bir anda hiç hakkını vermeden çıkarıyorlar. Sözleşmede hiçbir hak talep edilmez. Tazminat verilmeden işten çıkarılabilirsiniz diye sözleşmeye madde koymuşlar. Şartname bize uymadığı zaman imzalamıyoruz.

 

Bir kargocunun günde ortalama 100 dağıtım yaptığını belirten Kahraman, “Biz 10 kişiyiz. Bunlardan 8’i dağıtıma çıkar. Ortalama günde 800 kargo dağıtılıyor. Bunun içinde resmi daireler var, vatandaşların şahsi işleri var” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.