Manisa'da Bugün

SABUNCUBELİ TÜNELİ'NDE SON DURUM

GÜNDEM

Manisa İl Koordinasyon Kurulu, ikinci kez Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

2016 yılı yatırım programının değerlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen Manisa İl Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısı, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve kurum müdürleri katıldı.

270 PROJE

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 2016 yılının birinci döneminde kente 2 milyar 497 milyon TL’lik 270 tane kamu yatırım projesi uygulandığını belirtti. 

Birinci dönem sonunda 94 milyon 828 bin TL ödenek harcandığını ve projelerin 25’inin tamamlandığını, 141’ininse devam ettiğini vurgulayan Vali Bektaş, 32 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 72 projeye henüz start verilmediğinin altını çizdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşması ardından kurum müdürleri projelerle ilgili sunum yaptı. 

SABUNCUBELİ TÜNELİ’NDE ÇALIŞMALARA DEVAM

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yapımı yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli’ndeki son çalışmalar hakkında konuştu. Uraoğlu, “Sabuncubeli Tüneli’yle ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu anda bir tüpte 2 bin 300, bir diğer tüpte ise bin 393 metrelik gerçekleşme elde ettik. Tünel zor bir zeminde olduğu için ağır ilerliyor. Her iki tüpte de günde 2 kmlik ilerleme sağlıyoruz.” dedi.

112 kilometresi Manisa il sınırları içerisinde kalacak olan İzmir-İstanbul otoyolunun bu yıl içerisinde biteceğini müjdeleyen Uraloğlu, “İzmir İstanbul otoyolunda körfez geçişinin son tablası koyulacak. Haziran ayında 40 kmlik Bursa bağlantısıyla Trakya açılmış olacak. Proje bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.