Manisa'da Bugün

SALİHLİ’YE MODERN CEZAEVİ

GÜNDEM

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli’de yapımına başlanılan Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret esnasında Milletvekili Yurttaş’ı Salihli İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul ve kurum yetkilileri ile parti yöneticileri eşlik etti.
Salihli ilçesi ve bölge ihtiyacının karşılanması amacıyla 300 kişi kapasiteli T Tipi Kapalı ile 140 kişi kapasiteli Açık ceza infaz kurumu yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Muzaffer Yurttaş; “Adalet Bakanlığımızın yaptırdığı araştırmalar neticesinde Manisa Salihli ilçesine bağlı Durasallı Kasabası’nda, 97 bin 700 metrekare yüzölçümüne sahip arazi üzerine yapılan Salihli Ceza İnfaz Kurumu Adalet Bakanlığına bağlı Teknik İşler Dairesi Başkanlığınca uygun görülmesin den sonra Bakanlığımız adına tahsisi de yapılmıştır. Ceza İnfaz Kurumu yapım aşamasıyla ilgili olarak 11 Eylül 2012 tarihinde ihale gerçekleşmiş yapılan ihaleyi AKSU İnşaat AŞ kazanarak çalışmalara başlamıştır. İşin yapımına üstlenen Aksu İnşaat ile 25 Şubat 2013 tarihinde sözleşme imzalanmış ve firma işi 500 gün içerisinde teslim edeceğini belirtmiştir. Salihli ilçemiz inşallah 2014 yılı Temmuz ayı sonunda modern bir ceza infaz kurumuna kavuşmuş olacak” dedi.

Milletvekili Muzaffer Yurttaş açıklamasında mevcut durum itibariyle yapımna başlanılan inşaatta fiziki gerçekleşme oranının yüzde 11.85 olduğunu belirtti.

Günün şartlarına uymayan cezaevlerini kapatıp onların yerine modern, daha insanca yaşanabilecek cezaevleri kazandırıldığını ifade eden Yurttaş; “Türkiye AK Parti iktidarları döneminde 11 yılda çok mesafe katetti. Bunu da siyasi istikrarla halkımızın dayanışmasıyla yaptı. Huzurumuzu, barışımızı koruyarak yaptı. Biz bölgemizde, bu coğrafyada güçlü, lider ülke olmak istiyorsak birlik ve beraberliği devam ettirmek zorundayız. Hiç kimse bu milletin arasına nifak tohumları ekmeye kalkmasın. Ceza infaz kurumlarındaki tedbirleri geliştiriyoruz. Türkiye'nin genelinde şartları iyi olmayan cezaevlerini kapatıp, modern infaz kurumları açıyoruz. Bu cezaevlerinden birisi de Salihli’de yapımı devam eden cezaevidir. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.