Manisa'da Bugün

SANAYİCİNİN MORALİ YERİNDE

GÜNDEM

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek yaşanan terör olayları ve oluşturulmak istenen kaos havasına rağmen sanayicinin üretimine ara vermediğini ve yeni yatırımların bir bir faaliyete girdiğini belirtti. Kimsenin böylesi günlerde kenara çekilme lüksüne sahip olmadığını dile getiren Türek, “Bir bir fabrikalar hizmete girmeye devam ediyor. Üretim arıyor, kimse kapısına kilit vurmuyor. Bizim moralimiz yerinde. Sizlerin de moralleri yerinde olsun” dedi.

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Pepsico Türkiye’nin 6. Fabrikasının temel atma törenine katıldı. Manisa OSB 4. Kısımda atılan temelin ardından basın mensuplarına ülke gündemini değerlendiren Türek, yaşanan zor günlerin kol kola aşılacağını ve güzel yarınlara ulaşılacağına olan inancını dile getirdi.
“Kimsenin kenara çekilme lüksü yok”
Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini kaydeden Türek, “Zor günlerden geçiyoruz ama bu zorlukları bizler hepimiz birlikte olarak kenetlenerek aşacağız. Bu ülke hepimizi doyurmaya, hepimize bakmaya, geliştirmeye, yarınlarımıza ümitle bakacak kadar kaynaklarla sahip. Yeter ki biz kol kola girelim, küçüğüyle, doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle hiç fark etmez bu ülkenin topraklarında yaşayan bütün vatandaşlarımız hepimiz kardeş olup kol kola girip bu kötü günlerin geçmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Burada anlık tespitler bizi doğru yere götürmez. Her ailede evde, ben Türkiye’yi büyük bir aileye benzetiyorum, büyük bir yuvaya benzetiyorum. Her yuvada her evde acı tatlı günler olabilir, yanlış yapanlar olabilir. Bunlar bizi yıldırmasın. Bunlar bizi umutsuzluğa sevk etmesin. Hepimiz üzerimize düşeni tam manasıyla sahiplenip yerine getirirsek bu yaşadığımız sıkıntıları çok kısa sürede atlatırız. Atatürk’ün çok önemli bir sözünü hatırlatmak isterim; ‘Ülkemi seviyorum demekle ülke sevilmiyor. Ülken için ne yaptın? Vatanın için ne yaptın? Ne yapıyorsun? Bu yaptıkların senin sevginin göstergesidir. Onun için hepimiz laftan ziyade üzerimize düşen bütün görevleri vatandaşlık sorumluluğuyla vatandaşlık bilinciyle, ülkesini, bayrağını, milletini, vatanını sevenler olarak kol kola bu zor günleri atlatacağız. Burada kimse kenara çekilme lüksüne sahip değil. Kenara çekilip de ‘İşte gördünüz mü biz demiştik’ deme lüksüne sahip değil. Bir yangın var. Bu yangını her zaman söndürüyoruz, yeniden bir yerden alevlendiriyorlar. Onun için bir daha alevlenmemek üzere tüm Türkiye kol kola bu yangının üzerine kara bulut gibi çökelim ve güneşli günlere hep beraber kavuşalım.” dedi.

“Yatırımlar artarak devam ediyor”

Yatırımcıların Türkiye’ye olan inancının devam ettiğini kaydeden Türek, “İnsanlar, yabancılar, yerliler, sanayiciler, iş adamları yatırıma, bu ülkeye inandıkları için devam ediyorlar. İnandıklarına da ben hiçbir zaman pişman olacaklarını düşünmüyorum. Yatırımlarımız artarak devam edecek, halkımız zenginleşecek, yarınlarımız daha güzel olacak” şeklinde konuştu.
Üretimin durmadan devam ettiğine dikkat çeken Türek, “Önemli olan burada çarkların durmaması, çarkların dönmesi. Bölgemizde her geçen gün yeni bir fabrika devreye giriyor. Çalışan sayımız 50 bini aştı. Elektrik tüketimimiz 100 milyon kilovat saati aştı. Deme ki üretiliyor ve satılıyor. Kimse de kapısını kapamadığı için herkes memnun demek ki hayatından. Manisa OSB olarak ihracatımız 8 milyar doların üzerinde" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanayicilere yaptığı çağrıya da değinen Türek şunları söyledi:
“Bizim görevlerimiz belli. Sanayinin büyümesi, üretimin artması, istihdamın artması. Biz üzerimize düşenleri yapıyoruz. Başka kişiler de kendi görev tanımlarına göre üzerilerine düşenler neyse onu yaptıktan sonra, kol kola olduktan sonra da aşamayacağımız hiçbir sıkıntının olduğunu düşünüyorum. Bizim morallerimiz güzel, sizlerin de moralleri güzel olsun.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.