Manisa'da Bugün

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KAÇAK EKMEK ÜRETİM YERİNİ BASTI

GÜNDEM

MANİSA'nın Şehzadeler İlçe Belediyesi'ne ait kiralık bir işyerinde, kaçak ekmek ürettiği belirlenen fırın, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Şehzadeler İlçe Belediyesi, Yeniköy Mahallesi'nde kendilerine ait kiralık işyerinde kaçak ekmek üretildiğini öğrendi. Zabıta ekipleri, bugün saat 01.30'da, fırın imalathanesine baskın yaptı. Zabıta Amiri Sırrı Barut eşliğinde gerçekleştirilen baskında, işyeri sahibi Oğuz Nebi Kökten ile yanında çalışan iki işçi üretim yaparken yakalandı. Şaşkına dönen işyeri sahibi Oğuz Nebi Kökten, sessiz bir şekilde zabıtanın işletmeyi denetlemesini izledi. Zabıta Amiri Barut, kaçak fırın içindeki sağlıksız koşullarda üretilen ekmekleri fotoğrafladıktan sonra mühürleme işlemi için tutanak tuttu. Fırında hijyen kurallarına uyulmaması da dikkati çekti. Ekmek üretimi durdurulduktan sonra zabıta ekipleri tarafından fırın 'açma-çalışma ruhsatı olmadığı' gerekçesiyle süresiz olarak mühürlendi.

Sağlıksız koşullarda ve kaçak ortamlarda gıda maddesi üretilmesine izin vermeyeceklerine belirten Zabıta Amiri Barut, "Kimi zaman denetimler ile kimi zaman ihbarlar ile bu tür fırınlarla karşılaşıyoruz. Hiçbirine taviz vermeyerek mühürlüyoruz. Bu işyerinin belediyemize ait kiralık dükkan olması ve kaçak fırın haline getirilmesi bizi derinden üzdü. İhbarı alır almak gereken işlemi yaptık. Halkımıza asla sağlıksız ekmek ve kaçak ekmek yedirmeyeceğiz. Ayrıca vergisi ödeyen ve bünyesinde birçok işçi çalıştıran gerçek fırıncımızın da, bu tür kaçak fırınlarla mağdur olmasının önüne geçeceğiz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.