Manisa'da Bugün

ŞEHZADELER BELEDİYESİ YİNE FARKINI ORTAYA KOYDU

GÜNDEM

Şehzadeler Belediyesinin ikram çeşmelerinden Çanakkale destanının bir parçası olan Buğday çorbası aktı. Her gün farklı bir çorba çeşidinin ikram edildiği ikram çeşmelerinden Çanakkale Destanının 100. Yılı olması nedeni ile vatandaşlara buğday çorbası ikramı yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çanakkale ruhunun gelecek nesillere ulaştırmak adına böyle bir uygulama yaptıklarını ifade etti.


Şehzadeler Belediyesi tarafından Alaybey Camii ve Sultan Camii önüne yapılan ikram çeşmeleri her sabah vatandaşlara farklı çorba çeşitleriyle hizmet vermeye devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Destanının 100. Yılı olması nedeni ile bu sabah çeşmelerden Çanakkale destanının bir parçası olan Buğday çorbası aktı. İkram çeşmelerinin kurulduğu günden beri aralıksız vatandaşlara hizmet verdiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Bilindiği gibi ikram çeşmelerimiz uzun bir süredir vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Günlük yaklaşık 3 bin vatandaşımız bu ikram çeşmesinden her gün farklı bir çorba çeşidini tatma imkanı buluyor. Her gün farklı bir çorba çeşidinin akmış olduğu ikram çeşmelerimizden bu gün istedik ki Çanakkale ruhunun gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve daha ileriki nesillere taşına bilmesi için Buğday çorbası aksın. Bilindiği gibi çok uzun süre devam eden Çanakkale savaşının sonlarına doğru verilen büyük kayıplara birde kıtlık eklenmiş ve askerlerimiz yemeklerini tam olarak yiyememişlerdir. Vatandaşlarımızın da bildiği gibi cephede savaşan askerlerimizin öğünleri giderek azalmış ve en sonunda üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbasından başka hiçbir şey cephede dağıtılamamıştır. Bu gün Çanakkale destanının 100. Yılında Şehzadeler Belediyesi olarak bizde istedik ki ecdadımızın o günlerde yaşadıklarını gelecek nesillerimize gösterelim ki tarihimizin nedenli şanlı olduğunu bir kez daha hep birlikte öğrenmiş olalım. Ben bizlerin bu gün bu topraklarda rahat bir şekilde yaşamasına vesile olan bu günleri yaşamamız için canlarından vaz geçmiş olan Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

Sabah erken saatlerinde ikram çeşmelerinden çorba almaya gelen vatandaşlar buğday çorbası ikramı ile karşılaşınca duygulu anlar yaşadılar. Çanakkale şehitlerini rahmetle anan vatandaşlar uygulamadan dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür ettiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.