Manisa'da Bugün

ŞEHZADELER'DE ŞEB-İ ARUS TÖRENİ

GÜNDEM

MEVLANA Celaleddin-i Rumi'nin vuslat yıldönümü, Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

AK Partili Şehzadeler Belediyesi tarafından 'Hz. Mevlana'yı Anma ve 741'inci Vuslat Programı Şeb-i Arus töreni' adlı etkinlik, Atatürk Spor Salonu'nda düzenledi. Konya'da Şeb-i Arus töreninde yer alan ekip de etkinlikte yer aldı. Törene; AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Başkan Vekili Ramis Şiyak, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Mevlana Düşünce Araştırma Derneği (MEDAR) Başkanı Veysi Dörtbudak ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Salonu dolduranlar için sandalye takviyesi yapıldı. Tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi ile başlayan gece, Hz. Mevlana'nın 22'inci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru'nun mesnevi sohbetiyle sürdü. Bayru, Manisalılara Hz. Mevlana'yı ve mesneviliği anlattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Esin Çelebi Bayru'ya Manisa ürünlerinden oluşan hediye sepeti ve çiçek takdim etti. 

Ardından salonu dolduranlara seslenen Başkan Çelik, "Hz. Mevlana'nın vefatının ardından ilk açılan Mevlevihane Şehzadeler'dedir. Bugün kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı İslam coğrafyasında hüznün hakim olduğu, Müslümanım diyenlerin dahi kardeşlerinin kanını akıtmaktan çekinmediği, 'insan insanın kurdudur' anlayışının ülkemizde de tesir etmeye başladığı bugünlerde; Hz. Mevlana'yı ve öğretilerini tanımamız gerektiğine inanıyorum. Aradan asırlar geçse de bu coğrafyanın insanları, evliyaların şehri Manisa'da Mevlana'yı unutmamıştır, unutmayacaktır" diye konuştu. 

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından sema gösterisi sunuldu. Sema ayini sırasında genç yaşlı çok sayıda vatandaş bu anı cep telefonlarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Törene katılan protokol üyeleri, sema ekibine Manisa'nın ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.