Manisa'da Bugün

SELÇUK ÖZDAĞ'IN MESİR MEYDANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARINA AZMİ AÇIKDİL'DEN CEVAP GECİKMEDİ

GÜNDEM

Selçuk Özdağ'ın Ak Parti sahur programında yaptığı açıklamalarla ilgili Manisa Belediye Başkan Yardımcısı ve 45HABER.COM yazarı Azmi Açıkdil'den cevap gecikmedi.

 Azmi Açıkdil 45HABER.COM'da yayınladığı açıklama şu şekilde;
"Bugüne kadar ne yapmış belediye?" demiş. 

Adamın biri pazardan pire ilacı almış, kullanmış ama işe yaramadığını görünce bi daha ki pazara ilacı aldığı pazarcıya gitmiş derdini anlatmış.pazarcı gayet pişkin "sen bu ilacı nasıl kullandın abicim" "nasıl olacak odanın belli yerlerine sıktım" "öyle olmaz" demiş. Pazarcı aynı pişkin tavırla "pireyi tutacaksın gözüne sıkacaksın"

"Bu güne kadar ne yapmış belediye" diyerek anlatılanları, vatandaşımız ayıp olmasın diye dinliyor gözüküyor olabilir. Belediyenin ne yaptığını görmek için gözlerine mi sokmak lazım.

Katı, sıvı atık tesisi mi yaptılar demiş. Bir önce ki onların dönemi. Develi Çöplüğü deyip işi kilitlemişler mahkemelik olmuşlar köylüleri belediye kapısından kovmuşlar. Çöp alanı bulmak olurları almak o kadar kolay değil bu belediye en zor olanı çözdü. Sıvı atık tesiside onların zamanından kalma bir arpa boyu yol alamamışlardı. Daha görevimiz bitmedi bunları da çözeceğiz.

"Nerede bizim meydanlarımız" diyor sayın vekilimiz Manisa vekili olduğunu unutuyor olmalısınız. Vardı da kapattık mı? Sizin zamanınızda Cumhuriyet Meydanı yapılmıştı kullanılmıyordu, kullanılır hale getirdik. Magnesia Alış Veriş Merkezi önü ve yanı Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Meydanı, Bedesten Meydanı; Sadece meydan değil, Efendiler Kahvesi, Alaca Hamam Parkı, Kırmızı Ev Restorasyonu, tüm aydınlatma ve havuzları ile meydanın tarihine önemine ve özelliğine uygun Erguvan Ağaçları ile pırıl pırıl bir meydan yaptık. Belki unutulmuştur sizin zamanınızda burası harabeydi bırakın meydanı yapmayı harabeyi bile kaldıramamıştınız. Emekliler Yeraltı Otoparkının üstüne de yine vatandaşın beğenerek yaşayacağı eğlenebileceği kamusal alan yapacağız.

Kent Park (Safran Çayı), Bozköy Deresi, Akmescid Deresi, Kumludere, Karaçay buraların hepsi yapılıyor ve yapılacak her biri nefes alınacak alanlar, meydanlar olacak.

Belediye meclis kararı ile yaptığımız imar planına muhalefet parti meclis üyeleri tarafından reddedilen iptali için red oyu verilen imar planında meydan düzenlemelerimiz vardı. Sultan Camisinin önünde o mekana da yakışan bir meydan planı yaptık, AKP meclis üyeleri planı kabul etmeyince bu da olmadı.

Kentsel Dönüşüm bir şarkıdır gidiyor, herkes bi tarafından ezberinde olan notaları okuyor. İktidar tarafından yapılan kentsel dönüşümleri görüyoruz. İstanbul Sulukule, Fikirtepe; Sulukule'liler evlerinden oldu, dağıtıldılar, şimdi kimbilir neredeler? Fikirtepe de emsal sattılar Başbakan ipin ucunu kaçırdınız deyince kendinize geldiniz hala çözüm bulunamadı vatandaş, müteahhit, daire satın alanlar hepsi mağdur.

Şimdi dört büyük mahallede Fatih, Cumhuriyet, Hafsa Sultan, Yeni Mahallelerde KENTSEL YENİLEME yapacağız bununla ilgili her mahalleye muhtarlıklara sandık koyacağız, her mahalleli sokakta ki komşularıyla yine aynı yerde daha modern depreme dayanıklı konutlara sahip olacaklar.

İnternette belediye sitemiz var linkini ekliyorum (//www.manisa.bel.tr/kategori/7/0/projelerimiz.aspx )

Açıp bir bakınız; Bitmiş, devam eden, planlanan projelere. Bunlar bizim için olağan işler, biz belediye olarak işimizi yapıyoruz.

Biz de proje bitmez önümüzde ki ikinci dönemde daha yapacak çok işimiz var büyük şehir olan Manisamıza hizmet etmek için çok projemiz var sizin boşa geçmiş beş yılınızı kapatabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmağa devam edeceğiz.

Sayın vekilim belediye çok işler yaptı da size anlatan olmamış veya Ramazan diye unutmuş olabilirsiniz.
Havalar biraz serinlediğinde Eylül Ekim ayları gibi sizinle beraber Manisayı bir gezelim.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.