Manisa'da Bugün

SELENDİ'DE YAYLA BAĞCILIĞINDA İLK ÜRÜN ALINDI

GÜNDEM

MANİSA'nın Selendi İlçesi Rahmanlar Mahallesi'nde, orman köylüsünü kalkındırmaya destek olmaya yönelik yürütülen ORKÖY projelerinden yayla bağcılığı ilk meyvesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün ORKÖY projesi kapsamında 2012 yılında, Selendi'nın Rahmanlar Mahallesi'nde 20 aileye yayla bağcılığı kredisi verilerek, 5'er dekarlık alanlarda kurulan toplam 100 dekarlık üzüm bağlarında, 4'üncü yılında ürün alındı. 5 dekardan 7 ton ürün alan köylünün yüzü güldü.

ORKÖY Şube Müdürü Mehmet Saruhan, üreticiler ile birlikte üzüm bağlarını gezdi, köylülerin görüş ve önerilerini dinledi. Rahmanlar Muhtarı ve aynı zamanda Selendi İlçesi Ziraat Odası Başkanı olan Servet Akyıldız, köylerine yeni bir ürün seçeneği oluşturan proje için destek olanlara teşekkür etti. ORKÖY'den bu desteklerin devamını beklediklerini özellikle üzümleri işlemek için pekmez üretim tesisi, ekipmanı istediklerini sözlerine ekledi.

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Suat Keten ise 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli toplam 7 yıl süreli ve yüzde 18'i de hibe olan yayla bağcılığı kredisi ile başlatılan bu projenin meyvelerini vermesi ve olumlu geri dönüşlerin olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bölge Müdür Yardımcısı Suat Keten, 2016'da Manisa'da 220 aileye toplam 3 milyon 750 bin TL ORKÖY kredisi verdiklerini, orman köylüsüyle hasım değil hısım olduklarını sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.