Manisa'da Bugün

SURİYELİ EŞİNİN ÇOCUĞUNU KAÇIRDIĞINI İDDİA ETTİ

GÜNDEM

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan 45 yaşındaki İsa Aksoy, boşanma aşamasında olduğu Suriye uyruklu eşi 39 yaşındaki Amire Alhadır'ın 1.5 yaşındaki çocuğunu kaçırdığını iddia etti.

Suriye uyruklu Amire Alhadır ile yaklaşık 2 yıl önce görücülerin aracılığı ile evlendiğini, bu evlilikten Rukiye adlı kız çocukları olduğunu belirten Salihlili İsa Aksoy, evladının öz annesi tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Aksoy, başından geçenleri şöyle anlattı:

"İlk başlarda güzel giden evliliğimizden bir süre sonra Rukiye adını verdiğimiz bir kız çocuğumuz oldu. Ancak bir süre sonra birçok konuda anlaşmazlıklar yaşamaya başladık. Bunun ardından da boşanmaya karar verdik. Henüz boşanma kararımız sürerken Salihli Asliye Hukuk Mahkemesi'nce tedbiren çocuğun bana teslim edilmesine karar verildi. Anneye de belirlenen günlerde çocuğa bakma izni verildi. Amire Alhadır, son olarak 24 Ağustos'ta eve gelerek çocuğu gördü, sevdi ve ilgilendi. Çok özlediğini belirterek, bu gece evde kalmak istediğini söyledi. Bende dayanamadım ve izin verdim. Sabaha karşı kalktığımda çocuk ve Amire Alhadır evde yoktu. Tüm aramalara rağmen kendisine ve çocuğuma ulaşamadım. Son çare olarak Sart Jandarması ve Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundum. Çocuğumu çok özlüyorum."

İsa Aksoy, çocuğunun Kuzey Irak ve Suriye'ye kaçırılması endişesi yaşadığını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.