Manisa'da Bugün

Tarim Arazilerinde Yeşil Kurt Alarmı!

GÜNDEM

Saruhanlı ilçesindeki domates, biber ve pamuk ekili arazilerde, ''Yeşilkurt'' zararlısına ait yumurta ve larvalar tespit edildiği belirtilerek, ilaçlama çağrısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bazı domates, biber ve pamuk arazilerinde ''Yeşilkurt'' zararlısı yumurta ve larvalarına rastlanması üzerine ilaçlama ilanı verdi. 
Pamuk ekili arazilerde ilan tarihinden itibaren 3 gün içinde ilaçlama yapılması için üreticileri bilgilendiren müdürlük, ilaçlamada ruhsatlı ürün kullanımına, doz aşımı yapılmamasına dikkat edilmesi, domates ve biber alanlarında yapılacak ilaçlamada ise hasat dönemi olması nedeniyle bekleme süresi kısa olan ruhsatlı ilaçların tercih edilmesi ve bekleme süresine mutlaka uyulması gerektiği uyarısında bulundu. 
Sebze ve meyveleri delerek içine giren ve orada beslenen ''Yeşilkurt'' zararlısı bir meyveden diğerine de geçerek birçok meyvenin zarar görüp çürümesine neden oluyor. Zamanında ilaçlama yapılmaması halinde ürünü yiyerek kurutan zararlı çok büyük ekonomik kayıplara yol açıyor. 
''Yeşilkurt'' zararlısına karşı tarla ve çevresinde yabancı ot temizliği yapılarak, çürük meyveleri toplayıp imha ederek zararlının çoğalmasına engel olabilecek şekilde kültürel açıdan mücadele de verilebiliyor
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.