Manisa'da Bugün

TAYFUR ERDAL CEREN GÜVENLİK KAMERALARI OLMASAYDI CİNAYETİN AYDINLATILMASI ZORDU

GÜNDEM

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde geçen pazar günü zeytinlik alandaki barakada bulunan yanmış kadın cesediyle, aynı bölgede dün gece toprağa gömülü bulunan erkek cesedinin sırrı çözüldü. Çifte cinayetin hem kurbanlarının, hem de gözaltına alınan şüphelilerin sağır ve dilsiz olduğu vahşetin ayrıntıları ortaya çıktıkça, oluşturulan özel ekipteki deneyimli dedektifler bile olanlara şaşırıp kaldı.


Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, çifte cinayeti çözdüklerini, DNA sonucu henüz alınmamış olsa da şüphelilerin suçlarını itiraf ettiğini söyledi. Ceren, şunları söyledi:

"Ülke genelindeki kayıp kadınlarla ilgili çalışma başlattık. Sonra Seferihisar'daki kızın adına ulaştık. Kayıp kız ile Akhisar'daki kişilerin bağlantısını güvenlik kamerası görüntülerinden belirledik. Güvenlik kameralarının ne kadar önemli olduğunu daha önce de söylüyordum, tekrar hatırlatıyorum. Cinayeti çözdük. DNA sonucu henüz elimize ulaşmamasına rağmen zanlılar sorgularında suçlarını itiraf etti. İkinci bir cinayeti de sorguda ortaya çıkardık. Onun da elde ettiğimiz çene kemiği ve dişlerini DNA için gönderdik. Ekiplerimiz çok iyi çalıştı. Cinayeti çözeceğimize söz vermiştim. Yerine getirdiğim için mutluyum.".

Şüphelilerin ek sorgularının sürdüğü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtili.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.