Manisa'da Bugün

TERÖR SALDIRILARINA KARŞI ARAÇ KİRALAYAN ŞİRKETLERDEN GÜVENLİK ÖNLEMİ

GÜNDEM

 Yaman Filo Kiralama sahibi Emre Can Yaman, kiralık araçlarla düzenlenen terör eylemlerine karşı alınan güvenlik önlemlerini anlattı.

ÖZEL HABER
Ankara’da kiralık lüks otomobillerle yapılan terör saldırıları, araç kiralama şirketlerinin güvenlik önlemlerini arttırmasına neden oldu.

Manisa’da faaliyet gösteren Yaman Filo Kiralama sahibi Emre Can Yaman, korsan kiralama şirketlerine güvenilmemesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşların dikkatli olması gereken noktaları anlattı.

ARAÇ KİRALAYAN KİŞİLERİN SABIKA KAYITLARINA BAKILIYOR

Yasal düzenlemeye göre araç kiralayanların öncelikle T.C Kimlik Numarası’nın alındığını ve bu bilgiler üzerinden sabıka kaydına bakıldığını söyleyen işletmeci Emre Can Yaman, “Bize araç kiralamak isteyen kişilerin T.C Kimlik Numaları’yla E-Devlet üzerinden sorgulama yapıyoruz. Kişinin herhangi bir olumsuz, sabıka kaydı olup olmadığına bakıyoruz. Ayrıca emniyet ekranımız var. Otellerde müşteriler nasıl emniyete bildiriliyorsa, araç kiralayan müşterilerimizi de emniyete bildiriyoruz. Bunun yapılması yasal bir zorunluluk. Böyle bir bildirim yapılmadığı takdirde firmaya 50 bin TL gibi cezalar kesiliyor, hatta ruhsatları iptal edilebiliyor. Emniyetin yaptırımları çok ciddi.” dedi.

TERÖRİSTLER, KORSAN RENT A CAR ŞİRKETLERİNDEN BESLENİYOR

Korsan araç kiralama şirketleri nedeniyle terör olaylarının kiralık araçlar üzerinden yapıldığını ifade eden Yaman, "Piyasada korsan Rent a Car sahibi çok fazla. O nedenle terör ya da gasp, hırsızlık gibi büyük sorunlar yaşanabiliyor. Kiralanan araçların takibi düzgün bir şekilde yapıldığı ve müşterilerin emniyete bildirildiği takdirde terör olayları otomobil nezdinde önlenebilir. Kiralanan araçların hepsinde GPRS var. Bu araçların takibini emniyet de yapıyor. Herhangi bir olumsuz bir durumla karşılaştıklarında gerekli operasyonları yapıyor.” diye konuştu.

TERÖR EYLEMLERİ NEDEN LÜKS OTOMOBİLLERLE YAPILIYOR?

Teröristlerin dikkat çekmemek için lüks otomobil kiraladıklarını söyleyen Emre Can Yaman, “Lüks otomobilleri genelde iş adamları, patronlar ya da gelir düzeyi yüksek kişiler kiralıyor. Bu da teröristlerin dikkat çekmemesine neden oluyor. Terör olaylarında lüks otomobillerin kullanılmasının en önemli sebebi dikkatleri üzerinden uzaklaştırmak.” dedi.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI


Korsan Rent a Car şirketlerine karşı vatandaşları uyaran Yaman Filo Kiralama sahibi Emre Can Yaman son olarak şöyle konuştu, “Burada en büyük iş vatandaşlara düşüyor. Korsan işletmelerin ve terör olaylarının önüne geçilebilmesi için vatandaşların düzgün firmalarından araç kiralaması gerekiyor. Daha cüzi miktarlarda daha uzun süre kiralama yapan şirketlere güvenen müşteriler büyük sorunlarla karşılaşabiliyor. Müşterin bu tür firmalara yönlenmesi nedeniyle şirketlerin popülerliği artıyor ve teröristler ellerini kollarını sallayarak araç kiralayıp Türkiye’yi kana bulayabiliyor. Vatandaşların bu tür insanlara prim kazandırmaması lazım"

Yorumlar (5)

MUSTAFA GÖKALP 8 Yıl Önce

EMNİYET KORSAN RENT A CAR LARIN ÜSTÜNE GİTSE BENCE ÇOK İYİ OLUR

HASAN HÜSEYİN KESİN 8 Yıl Önce

KURUMSAL FİRMA DAHA GÜVEN VERİYOR BENCE .YAMAN FİLO NUN HİZMETİNDEN GAYET MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM

Ahmet Kazak 8 Yıl Önce

Bence herkese araç verilmemeli yada çok iyi takip edilip tedbirli olmak lazım

mustafa dadaşoğlu 8 Yıl Önce

vatandaş olarak duyarlı olup araç kiralama şirketlerini seçici davranırsak bizde üstümüze düşeni yapmış oluruz gibi geliyor

Ali Rıza Karacabey 8 Yıl Önce

Tüm şirketlerin aynı hassasiyet gösterip devlette bu firmalar üzerindeki denetimi sıklaştırarak çözümü gitmesi lazım böyle olur ise çözüm çok çabuk ulaşılacaktır bence

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.