Manisa'da Bugün

TOÇ-BİR SEN’LİLER YEMEKTE BULUŞTU

GÜNDEM

Memur Sen(Memur Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkan Yardımcısı ve Toç-Bir-Sen (Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Günay Kaya, Manisa Öğretmen Evi’nde üyelerle bir araya geldi.

 Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Toç-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Erkan Mutlu da hazır bulundu. Sendikanın yaşam için, mutluluk için neye ihtiyaç varsa onun adı olduğunu vurgulayan Başkan Günay Kaya, “Hepimiz birimiz, birimizi hepimiz sözünün tabiri caizse tam karşıtıdır. Demokrasi istiyorsak, özgürlükler istiyorsak mutlaka sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç vardır. Çünkü katılımcılığı sivil toplum kuruluşları yapıyor. Bugünün en etkili kuruluşlarıdır” dedi. Gönüllülük esasına göre hareket ettiklerini vurgulayan Günay Kaya, “İnsani ve medeni birliktelerimize göre bu ailemizi buluşturduk. Milletin geleceği için bir kaygı taşıyorsanız, 3 milyon kamu çalışanını düşünüyorsanız, Türkiye’nin bölgesel bir güç, küresel bir aktör olmasını istiyorsanız ister sağcı olun, ister solcu olun 12 Haziran’da hangi partiye oy verirseniz verin mutlaka ama mutlaka Memur Sen’e bağlı bir sendikaya üye olmak zorundayız. Bunun tarihi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Biz bu ülkenin tamamını 75 milyonunu bir ve beraber olarak görmek istiyoruz. Sağcısı solcusu, kol kola vermeli birlikte yürümeli” dedi. Toç-Bir- Sen’in 37 bin insanın bir araya geldiği büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Kaya, bu potansiyel gücün bugünün ve yarının aydınlığı için kullanılacağını söyledi. İktidar kim olursa olsun, başbakan kim olursa olsun doğruysa destek vereceklerini, yanlışsa karşısında yer alacaklarını ifade eden Kaya, “Bugün AK Parti iktidarda, dün başka parti iktidardaydı, yarın başka parti olacak. Ama ne olursa olsun her zaman doğrunun yanında olacağız. Bir olarak bir şey yapamayız ama birlikte olursak her şeyi yaparız” dedi.

 

 

Yabancı dil şartı

Bugünkü şartlarda bir bireyin birden fazla yabancı dil bilmesi gerektiğinin altını çizen Günay Kaya şunları söyledi: “Ama Toç-Bir-Sen olarak, Memur Sen olarak bu dil şartının bir devletin kamu sisteminde olmazsa olmaz bir şart olarak konulmasına karşıyız. Van’ın köyüne, Manisa’nın köyüne, Erzurum’un köyüne, Antalya’nın köyüne, Samsun’un köyüne kırsal kalkınma projesi götürecek bir arkadaştan KPSS yabancı dil şartı istemek hiçbir akıllı insan işi olamaz. Çalışanlarımıza taşrada 60, merkezde 70 şartını koymamız bir aşağılık kompleksidir. Bugünün insanı İslam dünyası için Arapça’yı, batı dünyası için İngilizce’yi ekmek kadar, su kadar ihtiyaç olduğu için bilmek zorundadır. Yabancı dile karşı değiliz. Ama yabancı dil şartını KPSS’de temel şart olarak konulmasına karşıyız.”

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.