Manisa'da Bugün

TURGUTLU DEVLET HASTANESİNDE ŞAHDAMAR AMELİYATI YAPILDI

GÜNDEM

TURGUTLU DEVLET HASTANESİNDE ŞAHDAMAR AMELİYATI YAPILDI

 Ege Bölgesinin en büyük hastaneleri arasında yer alan yeni Turgutlu Devlet Hastanesi, kendi bünyesinde bir ilke daha imza attı. Bir hastanın yüzde 99’a varan şahdamar daralması başarılı bir operasyonla açılıp hasta sağlığına yeniden kavuştu. 
Turgutlu Devlet Hastanesi cerrahlarından Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Cemal Kemaloğlu’nun gerçekleştirdiği muayenede, Şenay Bulut (65) isimli hastanın yapılan kontrollerinde şahdamarı olarak bilinen “karotis arter” bölgesinde yüzde 99 oranında bir daralma tespit edildi. Bu hastalığın hastada baş dönmesi, göz kararması, geçici baygınlık hali gibi durumlara sebep olabileceğini belirten Dr. Kemaloğlu, şöyle konuştu: ”Aslında çok büyük bir ameliyat değil ama Turgutlu Devlet Hastanesinde bir ilk. Biz, hastalarımızın sağlığına kavuşmaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu ameliyat çok riskli değil ama her operasyonda olduğu gibi bu operasyonda da bazı riskler vardı. Yüzde 5’lik bir oranda kalıcı felçlik ve yüzde 1 gibi bir oranda hayati tehlike barındıran bir ameliyattı, başarılı bir şekilde operasyonumuz gerçekleşti ve hastamız sağlığına kavuştu.” 
Yaklaşık iki saat süren ameliyat sonrası yeniden sağlığına kavuşan Şenay Bulut da şunları söyledi: "Allah razı olsun, şimdi kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Bu hastalığı bulunan bir yakınım daha önceleri yaşamını yitirmişti ancak doktorum beni hayata bağladı. Ona çok teşekkür ederim.” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.