Manisa'da Bugün

ÜÇÜNCÜ EYLEMDEN SONRA BOZUK YOL DÜZELTİLİYOR

GÜNDEM

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere beldesinde, kazı çalışması sonrası bozulan ve aylardır düzeltilmediği için belde halkının üç kez eylem yapmasına neden olan arazi yolunda, nihayet çalışma başlatıldı.

 Devlet Su İşleri 22. Şube Müdürü Bilgin Telek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gördes Barajı’ndan İzmir’e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla Manisa’da kazı çalışması yapıldığını belirtti. Yüklenici iki firmanın iş ortaklığında yapılan kazılar sırasında Koldere beldesinde, ovaya ulaşım sağlanan 8 kilometrelik yolun bozulduğunu anımsatan Telek, yolun eski haline getirilmemesi nedeniyle köylünün mağdur olduğunu söyledi. Buradaki sorunun, yüklenici firmalardan birinin ekonomik sıkıntıya düşmesinden kaynaklandığını, ancak bozulan yolun düzenlenmesi için çalışmalara başlandığını ifade eden Telek, şu bilgileri verdi: “Geçen yıl Haziran ayına kadar işler rayında giderken, şirketlerden biri ekonomik olarak zor duruma düştü. Bu durumda ihalenin fesih olması gerekiyordu. Ancak diğer şirket bunu göze alamayınca iki şirket bu işin orta yolunu bulmaya çalıştı. Bir şirket diğer şirketin borçlarını ödedi. Bu da mali bir güçsüzlüğe neden oldu. Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle de 4 ay araziye girilemedi. Şu an çok şükür işi toparladılar, yolun eski haline getirilmesi için çalışmalara başladılar. Şu an yoldaki düzenleme çalışmaları göstermelik değil, gerçek anlamda işe başlamalarının göstergesidir. Bu sorun bir ihmalkarlıktan veya vurdumduymazlıktan değil, tamamen ekonomik sebeplerden kaynaklandı.”
Koldere halkı, yol sorununa dikkat çekmek amacıyla üç kez eylem düzenlemiş, traktörleriyle bölgede toplanan belde halkı yolun bozuk bölümlerinde patinaj yaparak, buranın bir an önce yapılmasını talep etmişti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.