Manisa'da Bugün

Uzmanından maden suyu önerisi

GÜNDEM

Beslenme ve diyet uzmanı Esra Karaca, susuzluğu gidermede önemli bir alternatif olan maden suyunun, sağlık açısından da birçok fayda sağladığını belirterek, günde 1 bardak maden suyu önerisinde bulundu.

Beslenme ve diyet uzmanı Esra Karaca, susuzluğu gidermede önemli bir alternatif olan maden suyunun, sağlık açısından da birçok fayda sağladığını belirterek, günde 1 bardak maden suyu önerisinde bulundu.

Maden suyu ve sodanın birbirinden çok farklı olduğunu hatırlatan Karaca, “Her şeyin doğalı makbul deriz ya maden suyu da o doğal olanlar grubunda. Yer altında topraktaki mineraller ile zenginleşip yüzeye çıkan, çıkarken de karbondioksite doyan su severek içtiğimiz maden suyuna dönüşüyor. Soda ise karbondioksitle doyurma işleminin insan eliyle yapılması sonucu meydana geliyor. Tabi bir farkla maden suyu minerallerce zengin iken soda maalesef öyle değil.Her iki içecekte genel olarak midedeki hazımsızlığın giderilmesinde faydalı olsa da maden suyu zengin mineral içeriğinden dolayı vücuttaki mineral dengesinin korunması da faydalı olmaktadır. Ayrıca maden suyu cildin pürüzsüzleşmesine ve gerginleşmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Soda ise kronik yorgunluğu giderilmesinde, kötü kolesterolün düşürülmesinde faydalıdır. Hem soda hem de maden suyu yeşil renkli şişeler ile ambalajlanmaktadır. Sebebi besin öğesi içeriğine neden olmamasıdır” diye konuştu.

Karaca, şöyle devam etti: “Amerikan Obezite Birliği sağlıklı bir bireyin günlük 600 ml maden suyu tüketmesinin faydalı olacağını bildirmektedir. Fakat ülkemizde hipertansiyon hastası çok olduğundan günlük maden suyu tüketimini sınırlandırılması gerekmektedir. Çünkü bu içeceğin sodyum içeriği oldukça yüksektir. Bu yüzden; eğer herhangi bir hastalığınız yoksa günde 2 şişe maden suyu tüketebilirsiniz. Fakat eğer kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, kolesterol gibi hastalıklarınız mevcutsa maden suyu veya soda tüketimini tavsiye etmiyorum. Ayrıca bu içecekleri satın alırken sodyum içeriği düşük, magnezyum ve kalsiyum içeriği yüksek olanları tercih etmeniz daha sağlıklı bir seçim olacaktır.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.