Manisa'da Bugün

VALİ BEKTAŞ'TAN ÇÖZÜME TAM DESTEK

GÜNDEM

“Deprem riski nedeniyle yıkılacak binalar listesine giren Ali Rıza Çevik Okulu’nun altına otopark, üzerine yeni okul binası yapalım.” Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin işte bu projesine Vali Erdoğan Bektaş destek verdi.

“Deprem riski nedeniyle yıkılacak binalar listesine giren Ali Rıza Çevik Okulu’nun altına otopark, üzerine yeni okul binası yapalım.” Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin işte bu projesine Vali Erdoğan Bektaş destek verdi.
Kentin otopark sorununa kesin çözüm getirmeyi hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu A ve B bloklarının bulunduğu kısmın altına iki katlı ve halka açık otopark yapılması için resmi başvuruda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni ve ek bina yapılmasına acil ihtiyaç duyduğu okullar listesinde Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’nun da yer aldığını gördüklerini ve başvuruyu buna göre yaptıklarını belirtti.

Başkan Cengiz Ergün, “Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’nun A ve B bloklarının yıkılarak yerine şehir merkezinde yaşanan otopark sıkıntısının alternatif bir çözümü olarak, zemin katında işletmesi Büyükşehir Belediyemize ait olacak şekilde, halka açık iki kat otopark yeri ile üstünde 48 derslikli okul binasının tarafımızca inşa edilmesini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bedelsiz devredilmesini ön gören resmi başvurumuzu yaptık. Bu konuda Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve Milli Eğitim Müdürümüzle istişarelerimiz oldu. Manisa’nın en önemli sorunlarından olan otopark sorununu bitirmek için bu başvurumuzun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle gelecek olan yanıt, Manisa için oldukça önem arz etmektedir” diye konuştu.

VALİNİN ÇÖZÜME YANITI “EVET”

Vali Abdurrahman Bektaş, “ Basındaki haberleri okudum. Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı ve belediye yöneticileriyle toplantı yapmıştık. Belediye başkanı böyle bir teklifimiz olacak dedi. Teklifi tabi ki bizim için çok uygun. Şöyle bir şey ifade edildi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların altına otopark yapılmasına çok olumlu bakmadığına değinildi. Biz de dedik ki siz projenizi hazırlayın. Gerekirse beraberce Milli Eğitim Bakanlığı’na gideriz. İkna etmeye çalışırız, proje için ne lazımsa yaparız dedik. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, hem belediyeye aynı sözleri ifade ettik. Belediye gerekli çalışmaları yapar, uygun bir çözüm şekliyle gelirse, biz de üzerimize düşeni yapacağız. Elbette ki şehirde ciddi bir otopark sorunu var. Elbette ki şehir içerisinde otopark olarak kullanabilecek fazla da boş arsa yok. Okul arsalarının altlarının bu şekilde değerlendirilmesi bence de uygun bir fikir. Elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.