Manisa'da Bugün

VALİ KIRKAĞAÇ'TAKİ ASKER ZEHİRLENMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

GÜNDEM

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kırkağaç 6.Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda meydana gelen gıda zehirlenmesi ile ilgili olarak, “Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğu bu sabah itibariyle taburcu edildi” dedi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde bulunan 6. Jandarma Alay Komutanlığı'nda çok sayıda asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerde bulantı, kusma, karın ağrısı ve yüksek ateş belirtileri görüldü. Askeri araç ve çok sayıda ambulans ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaklaşık 300 erin durumlarının iyi olduğu açıklandı. Birliğin içerisine sevk edilen doktorlar ise hafif şikayetleri bulanan acemi erlere müdahale etti. Öte yandan zehirlenen askerler nedeniyle Soma ve Kırkağaç'taki izinli sağlık personeli görev başına çağrıldı. Dün geceden itibaren çeşitli hastanelere sevk edilen acemi erlerin çoğu taburcu edilip birliklerine gönderilirken, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde 7, Merkez Devlet Hastanesi’nde 9, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde 16, Soma ve Akhisar Devlet Hastanelerin’de 59 olmak üzere toplam 91 acemi erin tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, askeri birlikte dağıtılan akşam yemeğinden numune alarak inceleme başlattı. Acemi erlerin akşam yemeğinde kıymalı musakka, mercimek çorbası, bulgur pilavı ile kadayıf yediği öğrenildi. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastaneye giderek çocukları hakkında bilgi aldı.

MANİSA VALİSİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı acemi birliğindeki gıda zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hastaneye kaldırılan askerlerin durumunun iyi olduğunu belirterek, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyledi.
Acemi erlerdeki gıda zehirlenmesi durumunun bildirilmesinin ardından İzmir, Balıkesir, Manisa merkez, Soma, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinden toplam 32 ambulansın birliğe sevk edildiğini söyleyen Vali Savaş, “Durumun ilk tespitini ardından toplam 32 ambulans ile acemi erlerimiz çeşitli hastanelere anında taşındı. Çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, ilk ambulanslarla hastanelere taşınan erlerimizin sayısı 300’den az. Bazı erlerimiz ise birliğin içindeki revire sevk edilen doktorlarımız tarafından kontrol edildi. Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğuda bu sabah itibariyle taburcu edildi. Sadece merkezdeki ve ilçelerdeki hastanelerimizde 40 acemi erimizin tedavileri sürüyor. Bunun sebebi ise ishal gibi durumlarının devam etmesinden kaynaklanıyor. Ancak onlarda 1 veya 2 gün içinde taburcu edilecek. Genel olarak söylemek gerekirse acemi erlerimizin sağlıklarında endişe edecek bir durum yok. Hepsinin sağlık durumları çok iyi” dedi.
Vali Savaş, acemi erlerin akşam yemeğinden zehirlenip-zehirlenmediği konusunun tespiti için akşam yemeğinden alınan numunelerin sonuçlarını beklediklerini sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.