Manisa'da Bugün

YA BÜLENT ARINÇ OLMASAYDI

GÜNDEM

MANİSA Belediyesi’nin 17 aydır Ankara’da bekletilen Subay Lojmanları tahsis işlemi önceki hafta Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a aktarması ile kısa sürede çözüldü.

MANİSA Belediyesi’nin 17 aydır Ankara’da bekletilen Subay Lojmanları tahsis işlemi önceki hafta Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a aktarması ile kısa sürede çözüldü.
Gerekli tebliğin Manisa Defterdarlığı’na gelmesiyle birlikte ihale sürecinin başlayacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, duyarlılığı nedeniyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a teşekkür etti.

Manisa Belediyesi’nin Subay Lojmanları tahsisi için 17 aydır onay beklediği işlem, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın desteğiyle onaylandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 2,5 sene öncesi Subay Lojmanları Otoparkı olarak nitelendirdiğimiz, Verem Savaş Dispanseri yanındaki 550-600 araç kapasiteli yapılacak otopark yeri ile ilgili bir Milli Savunma Bakanlığı ile bir protokol imzalanmıştı. Bu süreç kapsamında 17 ay önce mevcut TOKİ konutlarından 24 daireyi subaylarımıza teslim etmiştik. Bununla birlikte imzaladığımız ek protokol gereği Batıkışla içerisinde karargah binaları ve er pavyonlarının projelerini bitirip, ihalesini yapıp, inşaatına da başladık. 2 ay sonra onlar da bitiyor. Ama biz hala yeri alamamıştık. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ile 2 hafta önce Ankara’da kendisini ziyaretimde kendisine dosyayı ve konuyu ifade ettim. Sağ olsun Salı günü bizzat telefonla arayarak, kararın ilk toplantıda çıkacağını ifade ettiler. Bizleri mutlu ettiler. Dün de bu karar çıktı. Yani tahsisin onayı Başbakanlık’tan çıktı. Ben Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a gösterdiği hassasiyet için tüm Manisalılar adına, şahsım adına bir hizmetin önünü açtığı için çok teşekkür ediyorum. Tabi yazı birkaç gün içerisinde Defterdarlığa ulaşacak, yazının bize tebliğ edilmesiyle birlikte ihale prosedürünü başlatmış olacağız” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.