Manisa'da Bugün

YASAĞI İLK DELEN BELEDİYE OLDU

GÜNDEM

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra kısa süre önce yaptığı açıklama ile Manolya Meydanı’nın etkinliklere Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla kapatıldığını duyurmuş, etkinlik düzenleyenlerin duyarlı olmalarını istemişti. O açıklamanın ardından Başkan Ergün’ün Manolya Meydanı’nda vatandaşlara lale soğanı dağıtması kafaları karıştırdı. Olay, ‘Etkinlik yasağı sadece vatandaşa mı?’ sorusunu akıllara getirdi.

 Zabıta Müdürü Aydoğan İra ‘Manolya Meydanı Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla etkinliklere kapatıldı’ dedi, ancak etkinlik yasağını ilk delen Belediye Başkanı Cengiz Ergün oldu.

 

Aydoğan İra ne demişti?

 

Kısa süre önce yaptığı açıklamada Zabıta Müdürü Aydoğan İra şöyle demişti; “İlimiz Manisa Merkezde bulunan 8 Havuzu yani Manolya Meydanı şehrimizin kurtuluş simgesi olan 8 Eylül adını almasından dolayı merkezimizde önemli bir yere sahiptir. Daha önce yapılan etkinlikler ve dökülen lokmalardan dolayı yerlerde yağ lekeleri taşları kirlettiğinden dolayı belediye başkanımızın talimatı doğrultusunda etkinliklere ve gösterilere izin verilmemektedir. Yani bu tür organizasyonlar bu simgeye zarar veriyor ve merkezi yer olmasından dolayı vatandaşlara da rahatsızlık verebiliyor. O yüzden bu tür organizasyonların artık Tarzan Meydanı’nda yapılmasına yönelik yardımcı olmaktayız. Halkımızın ya da etkinlik gerçekleştiren kesimlerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz”

 

Peki ne oldu?

 

İra’nın açıklamasından kısa süre sonra etkinliklere kapalı denilen Manolya Meydanı Manisa Belediyesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de bizzat katıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Başkan Ergün meydanda yüzlerce vatandaşa lale soğanı dağıttı. Etkinliğe ilgi büyük oldu olmasına ama kafalarda da soru işaretleri oluştu. Başkan Ergün’ün kendi talimatına aykırı hareket etmesi bir yana etkinlik yasağının sadece vatandaşa olup olmadığı ise merak konusu oldu. Gözler şimdi meydan etkinliklere kapatıldı diyen Zabıta Müdürü Aydoğan İra’ya çevrildi.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.