Manisa'da Bugün

Yeni Oto Terminal’de işler yolunda

GÜNDEM

MANİSA Belediyesi’nin temelini 2012 yılı Aralık ayında attığı yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatında, çalışmalar hızla ilerliyor. Yeni Ototerminal inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin ihalesinde belirtilen işgünü öncesi tamamlanması için yüklenici firmanın da özen gösterdiğini belirterek, “İnşallah yaz mevsiminin sonuna doğru açılışımızı yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

 Belediye Başkanı Cengiz Ergün; Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü ve Park-Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır ile birlikte, 2012 yılı Aralık ayında temeli atılan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, inşaatın hızla ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Lokanta, restoran, idari bina, bilet satış yerleri, bekleme salonu ve işyerlerinin bulunduğu alanları gezen Başkan Ergün, çalışmanın ihale sözleşmesinde belirtilen tarihten önce tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Mevcut Otogar çevresindeki esnaf mağdur olmayacak

İnşaatın yüklenici firma yetkililerinden iş bitirme süresi öncesi tamamlanacağı sözünü aldıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İnşallah yaz mevsiminin sonuna doğru açılışımızı yapacağımızı düşünüyorum. Bununla ilgili meclis üyelerimizden oluşan bir komisyon kurduk. Bu komisyon, mevcut Otogar’daki esnafla ilgili geçiş sürecinin çalışmasını başlattılar. Kimseyi mağdur etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi. Aldıkları tüm ihaleleri iş bitirme süresi öncesi teslim ettiklerini belirten firma yetkilileri de, Yeni Ototerminal binası inşaatında da hızla çalıştıklarını, iş bitirme süresi olan Eylül ayından önce binanın tesliminin yapılacağını belirttiler.

Başkan’dan yalıtım uyarısı

İnşaatın izolasyon çalışmaları ile ilgili de yüklenici firma yetkililerine uyarılarda bulunan Başkan Ergün, “Sizden bir ricam var. Yalıtım ile ilgili sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bunun olmaması için yalıtımı yaptıktan sonra 2 gün, 3 gün hatta 4 gün su doldurun 20-30 santim. Doldurun, dursun. Sonra ne bize, ne size, ne de burayı kullanacak vatandaşımıza eziyet olmasın” dedi. Daha sonra inşaatın diğer kısımlarını da inceleyen Başkan Ergün, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin kentin önemli bir ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, Belediye tarihinin en büyük yatırımı olan bu projeyi hayata geçirmiş olmanın gururunu taşıdıklarını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.