Manisa'da Bugün

YUNUSEMRE BELEDİYESİ ROMAN VATANDAŞLARI İŞTEN ÇIKARDI

GÜNDEM

Yıllardır Manisa Belediyesi temizlik işlerinde çalışan Roman vatandaşlar iddialara göre Yunusemre Belediyesi’nin Büyükşehir’den temizlik işlerini devralmasıyla birlikte işlerine son verildi. Yunusemre belediyesine tepki gösteren vatandaşlar yol kesip eylem yaptı.

 Yıllardır Manisa Belediyesi temizlik işlerinde çalışan Roman vatandaşlar iddialara göre Yunusemre Belediyesi’nin Büyükşehir’den temizlik işlerini devralmasıyla birlikte işlerine son verildi. Yunusemre belediyesine tepki gösteren vatandaşlar yol kesip eylem yaptı.

Haber Merkezi

Yunus Emre ilçesi Aynı Ali Mahallesi 8 Eylül Caddesi üzerinde, haksız yere işten çıkarıldıklarını söyleyen Roman vatandaşlar yol kesip eylem yaptı. İddialara göre Büyükşehir olmadan önce Manisa Belediyesi’nde yıllardır çalışan Roman vatandaşlar Büyükşehir yasasıyla birlikte yeni kurulan Yunusemre Belediyesi’nin temizlik işlerini devralmasıyla birlikte Yunusemre Belediyesi’ne geçti. Temizlik işlerini devran Yunusemre Belediyesi ise yine iddialara göre 20’ye yakın Roman işçisinin işine son verdi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, BESOT’a bağlı olan temizlik işçilerin sözleşmesinin doğal olarak bittiğinden dolayı işlerine son verildiğini söylese de Roman vatandaşlar kendilerine yönelik haksızlık yapıldığını ileri sürerek yol kapatıp eylem yaptı.

Bonzai mi satalım

İşten çıkartılan işçiler adına konuşan Ediz Değişen de “Yunus Emre Belediye başkanı buraya gelip bize hesap verecek. Bizler yıllardır gecemizi gündüze katıp bu işlerimizde çalışıyorduk.Hırsızlık mı yaptık,esrar mı sattık.Şimdi yoksa bonzai mi satmamamızı istiyorlar.Bizler işimizi istiyoruz çocuklarımızda bizden süt istiyor.Tam da okullar açılacağına yakın böylesi bir işten çıkartma ne insanlığa ne de verilen sözlere sığar” dedi.

Borçlarımız ne olacak

İşten çıkartılan temizlik işçilerin eşleri ise “Bizlerin borçları var. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, seçim öncesinde bize ‘hiç merak etmeyin ben göreve geldiğimde kimse işinden ve aşından olmayacaktır.Hepinizin teminatı benim’ demişti.Fakat şimdi eşlerimizi sorgusuz sualsiz kapının önüne koyuverdi.Kim bunun hesabını verecek.Onlar işe alına kadar bizler eylemlerimize aralıklarla halinde devam edeceğiz” dedi. İşten çıkartılan işçilere Aynı Ali mahalle muhtarı Hasan Uçar da destek vererek “Haklılar yapılan haksızlıktır” dedi. Eylem yerine gelen Yunus Emre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar işten çıkartılan 4 kişiyi Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ile görüştürdü.Belediye binasında yapılan konuşmalarda kimsenin mağdur edilmeyeceği söylenildi. 

Yorumlar (1)

turgut 5 Yıl Önce

mehmet cerci ve avanesi , yalan bulamazsa dogru konusur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.