Manisa'da Bugün

YUNUSEMRE BELEDİYESİ YARA SARDI‏

GÜNDEM

Yunusemre Belediyesi Manisa’da etkili olan lodos nedeniyle seferber oldu. Lodosun yakıp yıktığı mahallerde vatandaşların yardımına koşan ekipler, rüzgarın etkisini azaltmasından sonra da çalışmalarda bulundu.

Şiddetli lodos Manisa geneli ve Yunusemre ilçesinde çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Emlakdere Mahallesi’nde bir caminin minaresi yıkıldı. Karaali Mahallesi’nde devrilen ağaç iki evin zarar görmesine neden oldu. Yunusmere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler birçok mahallede maddi zarara neden olan lodos nedeniyle seferber oldu. Gelen ihbarlar doğrultusunda rüzgar nedeniyle zarar gören vatandaşların yardımına gidildi.

Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Abdülkadir Yetiş, belediye olarak yaptıkları çalışmalar ile mağduriyeti en aza indirdiklerini vurgulayarak, “Lodostan dolayı yollara, araçlara, evlere düşen ağaçlara müdahalede bulunarak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik. Düşen elektrik direklerini kaldırdık. Ekiplerimiz gece gündüz fedakarca çalıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak çalışmalarımız halen sürmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Amacımız doğal afetlerin halkımıza olumsuz etki etmesini önlemek” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.