Manisa'da Bugün

Küçük ressamlar harikalar yarattı

KÜLTÜR SANAT

İzmir Özel Türk Koleji Manisa Kampüsü öğrencileri, hazırladıkları ‘kadın’ temalı resim sergisini Kültür Sitesi Fuaye Salonu’nda vatandaşların beğenisine sundu.

Kadına şiddet ve çocuk gelinlerin haberlerinden etkilenen İzmir Özel Türk Koleji Manisa Kampüsü öğrencileri, görsel sanatlar öğretmeni Melek Gizem Köseoğlu ile birlikte Kültür Sitesi Fuaye Salonu’nda ‘kadın’ temalı bir resim sergisi açtı. 

90 öğrencinin 137 farklı çalışmasının vatandaşların beğenisine sunulduğu resim sergisi 20 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergiye ilişkin açıklamalar yapan İzmir Türk Koleji Manisa Kampüs Müdürü İsmail Takmak, “İTK Manisa’da sanat ve spor alanında öncü olmaya çalışıyor. Özellikle bu resim sergimizde kadın konusunu ele aldık. Türkiye’de kadınların rolü ve öneminin daha fazla artması, sosyal hayata katılımlarının sağlanması yönünde prensiplerimiz var. Umarım bu sergi herkes için öncü olur” dedi.

İTK Görsel Sanatlar Öğretmeni Melek Gizem Köseoğlu ise, “Konumuzu öğrencilerimizle birlikte seçtik. Onların en çok etkilendiği şey kadına şiddet ve çocuk gelinler. Bunu vurgulamak ve kendimizi tanımak istedik. 90 öğrencimiz sergiye katıldı, 137 çalışmamız var. İzmir Özel Türk Koleji’nde ilk defa bir öğretmenle birlikte sergi açtılar. Manisa olarak öncü olmak istedik. Ben kendi çalışmamı da sergiye koyduk. Öğrencilere eleştirdiğimiz şeyleri nasıl tasvir edebileceğimizi ve sanatla nasıl dışa vurabileceğimizi öğretmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yılmaz Gençoğlu’nun katılımıyla açılan sergi ilk günden yoğun bir beğeniyle karşılandı. –Berfin ADICAN-

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.