Manisa'da Bugün

Başkan Ergün MASKİ’nin yatırımlarını anlattı

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle iftar programında buluştu. Büyükşehir ve MASKİ’nin yatırımlarını anlatan Başkan Ergün,...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle iftar programında buluştu. Büyükşehir ve MASKİ’nin yatırımlarını anlatan Başkan Ergün, alt ve üst yapısıyla tamamen sağlıklı bir Manisa inşa ettiklerini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrasında iftar yemeği düzenledi. Dualar eşliğinde yapılan iftarın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa’ya yapılan yatırımlardan ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği projelerden de bahsetti.

“Çevreci yatırımlar yapıyoruz”

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde inşa edilen ve işletilen atıksu arıtma tesisleriyle çevreci yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz ay sonunda Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisimizi hayata geçirdik. Bunun yanında Soma ve Gördes arıtmalarımızda da epeyce yol kat ettik. Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisimiz de yüzde 65 oranında tamamlandı. Soma ve Gördes’te de yine yüzde 80-90 seviyelerindeyiz. Çevreci bir il olmamız nedeniyle; içerisinde balıkların ürediği ve berrak sular akan Gediz hedefiyle çevre dostu yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Bu tarz yatırımlar, elbette ki büyüklükleri itibarı ile zaman alan yatırımlardır. İhalelerinin, izinlerinin, raporlarının ve proje hazırlıklarının tamamı ayrı birer süreç oluşturuyor. Çok şükür ki bunların hepsini geride bıraktık. Manisa merkezdeki tesisimizi bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

"101 mahalle bitiyor; 154 mahalle yolda"

MASKİ’nin il genelindeki altyapı yatırımlarından da söz eden Başkan Ergün, “MASKİ olarak Manisa’da yaptığımız altyapı çalışmalarımızın da ana başlıklarını paylaşmak isterim. 95 Mahalle olarak başlatıp 6 mahalleyi daha ekleyerek sayısını 101’e çıkardığımız projemizle, 17 ilçemiz genelinde köyden dönüşen 101 mahallemizin altyapı dönüşümleri bitme noktasındadır. Bu mahallelerin taş döşemeleri de yüzde 80-90 oranında bitti. Son kalan mahallelerde de altyapılar tamamlanma noktasına geldi. Şimdi de yeni 154 Mahalle Projemizin ihaleleri başladı. Yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde bir yatırımdan söz ediyorum. Projemize 13 büyük beldemiz dahil. Diğerleri de 17 ilçemizden ihtiyaç önceliğine göre tespit ettiğimiz mahallelerimiz. 2-3 ilçemizin ihalesi yapıldı, diğerleri için de çalışmalar hızla devam ediyor. Onlar da tamamlandığında 154 mahallemizde daha hummalı bir çalışma başlamış olacak. Altyapısını yaptığımız yerleşimlerin üst yapılarını da yenileyerek tamamıyla sağlıklı bir Manisa inşa edeceğiz” diye konuştu.

Zone Lounge’da gerçekleştirilen iftara ilçe belediye başkanları, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ daire başkanları, başkan danışmanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile şube müdürleri katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.