Manisa'da Bugün

Bilgisayar oyunları yerine akıl oyunları

MANİSA

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Türkiye’nin gelişmesini istemeyen güçlerin çocukların ufuklarını daraltan bilgisayar ve telefon oyunlarıyla ablukaya aldığını ifade ederek, “Bu telefonlarda bilgisayarlarda oynanan oyunlar bizim...

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Türkiye’nin gelişmesini istemeyen güçlerin çocukların ufuklarını daraltan bilgisayar ve telefon oyunlarıyla ablukaya aldığını ifade ederek, “Bu telefonlarda bilgisayarlarda oynanan oyunlar bizim ne örf adetimizle, ne İslamiyet’le, ne yaşam tarzımızla çok fazla alakası yok." diyerek çocukların bu tür oyunlar yerine akıl oyunlarına yönelmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Bilim Sanat Merkezi 2. Akıl ve Strateji Oyunları Yarışması Ödül töreni Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan proje sorumlusu Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet İnan Yamlı, “İki sene önce başlayan projede bugün başarılar ve katılımcı okulların sayısı artarak devam ediyor. Akıl oyunlarını nasip olursa tüm ilkokullarımıza yaymayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

4 ve 5’inci sınıfa giden iki çocuk babası olduğunu ve evlerinde sürekli olarak ailece akıl oyunları oynadıklarını anlatan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Basit bir oyun gibi gözükse de sizin dimağlarınızın açılması anlamında, strateji geliştirmeniz anlamında bu oyun fevkalade önemli. Ama ne yazık ki bizim gelişmemizi istemeyen ülkeler, bizim çocuklarımıza yani sizlere farklı farklı oyunlar empoze ediyorlar. Her birinizin elinde cep telefonu her birinizin elinde tablet, farklı farklı vurdulu kırdılı oyunlar oynuyorsunuz. Ben bu oyunlara şahsi olarak karşıyım. Mangala dediğimiz oyun atalarımızdan gelen bir oyundur ve sizi düşünmeye sevk eden bir oyundur. Bu telefonlarda bilgisayarlarda oynamış olduğunuz oyunlar ne yazık ki bizim ne örf adetimizle, ne İslamiyet’le, ne yaşam tarzımızla çok fazla alakası yok. Burada öğretmenlerinizin sizlere göstermiş olduğu, müdürlerinizin teşvik ettiği bu oyunların ileride çok daha fazla faydasını göreceksiniz. Biz burada Gazi Çocuk Üniversitesini açtık. Bu Programda 4 birim işten biri yine bu akıl oyunlarıydı. Dolayısıyla bizler doğru yoldayız, sizler doğru yoldasınız.” dedi.

Düzenlenen ödül töreninin sembolik olduğunu kaydeden Kaymakam Çorumluoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Buradaki yarışma sadece sembolik bir olay. Bütün herkesi buraya toplayabilmenin imkanı yok ama yıl sonunda başarı ve başarısızlığı ortaya koyma anlamında böyle bir çalışma ortaya konulmuş. Bugün dereceye giremeyen okullarımız, çocuklarımız, öğretmenlerimiz seneye daha fazla çalışsınlar. Ayrıca her yarışmada da dereceye gireceksiniz diye bir şart yok. Burada almış olduğunuz formasyon ileride sizin yaşantınızda fevkalade önemli olacak. Neden? Hayatta muvaffak olmak için belli stratejileri geliştirmek zorundasınız. Nasıl bu oyunlarda strateji geliştiriyorsanız hayatta da muvaffak olabilmek için bu stratejileri geliştirmek zorundasınız. Siz farkında olmadan bu yönde gelişiyorsunuz. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Manisa Bilim Sanat Merkezi 2. Akıl ve Strateji Oyunları Yarışmasında derece alan ve katılan öğrenci ve okullar da ödüllendirildi.

Ödül törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun yanı sıra Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet İnan Yamlı, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.