Manisa'da Bugün

Karaveliler’de dere temizlik çalışmaları başladı

MANİSA

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Karaveliler Mahallesi’nde dere temizlik çalışmasına başladı.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı derelerdeki temizlik çalışmalarına...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Karaveliler Mahallesi’nde dere temizlik çalışmasına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı derelerdeki temizlik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Karaveliler Mahallesi’ndeki derede bakım, temizlik ve genişletme çalışmalarını başlattı. Mahallede yapılan temizlik çalışması ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilecek. Dere temizlik çalışmasının ardından derenin 6 yol geçiş noktasına toplamda 102 metre koruge boru döşenerek yaya ve araç geçici sağlıklı hale getirilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan dere temizliği tamamlandığında, yağışlı havalarda yaşanabilecek taşkın riski ortadan kaldırılarak suyun sağlıklı bir şekilde akışı sağlanacak.

Karaveliler Mahalle Muhtarı Cahit Avcı, “Mahallemizin üst kısmından geçen dere şiddetli yağışlardan taşan sular nedeniyle bahçelerimize ve ovaya giden yolların geçişlerini engellemişti. Mahallemize uzak mesafede kalan dere, sadece ova yollarında sıkıntı oluşturduğu için çiftçilerimizi olumsuz etkiliyordu. MASKİ’ye mağduriyetimizi bildirdik. MASKİ ekipleri hemen gelip çalışmalara başladılar. Bir dediğimizi iki etmiyorlar. Deremiz temizlendikten sonra koruge boru döşemesi ile daha derli toplu olacak ve sorun ortadan kalkarak üreticimiz tarlalarına rahatça ulaşabilecekler. MASKİ Bizim için adeta bir ambulans. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.