Manisa'da Bugün

Manisa Kurtuluş Müzesi’nin Temeli Atıldı

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binası yan tarafında inşasına başlanan ve Cumhuriyet’in 100. yılında Manisa’ya kazandırılması hedeflenen Kurtuluş Müzesi’nin temeli, törenle atıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binası yan tarafında inşasına başlanan ve Cumhuriyet’in 100. yılında Manisa’ya kazandırılması hedeflenen Kurtuluş Müzesi’nin temeli, törenle atıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak kente kazandıracağı Kurtuluş Müzesi’nin temeli, törenle atıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı.
Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan acı olayların unutulmaması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Ergün, şanlı Türk tarihinin gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması gerektiğini vurguladı. Başkan Ergün, “Acıların unutulmaması; destanların olduğu kadar acıların da yaşandığı şan ve şeref dolu tarihimizi hem şimdi hem de gelecek nesillere en güzel şekilde anlatmamız gerektiğine inanıyorum. Bu düşünceden hareketle Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Kurtuluş Kahramanları Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Gördesli Makbule Hanım Meydanı gibi kalıcı eserleri şehrimize kazandırarak, hem atalarımızın şanlı hatıralarını yaşattık hem de bu toprakların nasıl vatan yapıldığını hemşerilerimize ve çocuklarımıza anlatmayı amaçladık” diye konuştu.
Manisa’nın yakın tarihine ışık tutacak 4 ciltlik önemli bir eseri kazandırdıklarını da hatırlatan Başkan Ergün, “Bunun yanında büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkumdur’ sözünün ışığında, Celal Bayar Üniversitemizden 2 profesör hocamız ve 38 akademisyenimizle birlikte ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri ortaya çıkardık. Yakın geçmişimize ışık tutan bu eseri hazırlayan, değerli 2 profesör hocamıza ve birbirinden kıymetli 38 akademisyenimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Kurtuluş Müzesi projesinin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “Bugün temelini atacağımız Kurtuluş Müzesi de yine aynı anlayışla geçmişimizi unutturmamak adına hazırlanmış, önemsediğim bir projedir. Manisa Kurtuluş Müzesi projesi, Manisa halkının Yunan işgali öncesi, sırası ve sonrasında yaşadıklarını anlatmak amacıyla hazırlanmıştır. Kurtuluş Savaşı dönemindeki Manisa tarihinin günümüz ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladığımız müzemizde 1919 ve 1922 yılları arasındaki olayların belgeleri yer alacak. Ayrıca Milli Mücadele esnasında yaşananların somut örnekleri de sergilenecek” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.