Manisa'da Bugün

Manisa TÜGVA’dan ‘Bed-i Besmele’ töreni

MANİSA

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa İl Temsilciliği, 4-6 yaş arasındaki çocuklar için Osmanlı’da çocukların okula başlama çağı geldiğinde tertip edilen ‘Bed-i Besmele’ töreni düzenledi.TÜGVA İl Temsilciliği’nde gerçekleştirilen...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa İl Temsilciliği, 4-6 yaş arasındaki çocuklar için Osmanlı’da çocukların okula başlama çağı geldiğinde tertip edilen ‘Bed-i Besmele’ töreni düzenledi.

TÜGVA İl Temsilciliği’nde gerçekleştirilen törene, 4-6 yaş çocukların yanı sıra aileleri ve TÜGVA Manisa yönetimi de katıldı. Çocukların renkli zihin dünyaları için gerçekleştirilen eğlendirici etkinliklerle bütünleştirilen, öğrenmeyi kolay hale getirmek için yaz dönemi faydalı bir şekilde geçirilerek, okul dönemine hazır olmalarını sağladıklarını aktaran TÜGVA Etkinlik ve Faaliyet Yönetim Sorumlusu Selin Akdoğan, "Bu yapmış olduğumuz etkilenlikte çocukların mutluluğu ve ailelerin memnuniyetini görmek bizleri de çok mutlu" dedi.

TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Mehmet Önal ise "Dini değerlerin çocukların eğleneceği şekilde akılda kalmaları ve yaptığımız etkinliklerle kaliteli zaman geçirip kendilerine katkı sağlamalarının amaçlandığı etkinliklerimiz yaz sonuna kadar vakıf merkezinde devam etmektir" diye konuştu

Bed-i Besmele nedir?

Osmanlı’da çocukların okula başlama çağı geldiğinde bir merasim tertip edilirdi. Okula başlayacak olan çocuklara aileleri ziyafetler düzenler, güzel elbiselerini giydirirler ve tüm çocuklara lokma, şeker dağıtırlardı. Bu okula başlama öncesi gerçekleştirilen merasimine ‘Bed-i Besmele’ denirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.