Manisa'da Bugün

MAT ve AKUT’tan Kilis’e engelli aracı yardımı

MANİSA

Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ile Manisa AKUT ekibi, Kilis kampına gönderilmek ve oradaki engelli aracı ihtiyacını karşılamak üzere temin ettiği tekerlekli sandalye ve koltuk değneklerini, AFAD Manisa İl Müdürü...

Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ile Manisa AKUT ekibi, Kilis kampına gönderilmek ve oradaki engelli aracı ihtiyacını karşılamak üzere temin ettiği tekerlekli sandalye ve koltuk değneklerini, AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen’e teslim etti.

Malzemelerin teslim töreninde konuşan Manisa AFAD İl Müdürü Şen, Kilis’e görevli olarak gittiğini ve oradaki ihtiyacı gördüğünü belirterek şöyle konuştu:"Başbakanlığın talimatına üzerine 15 gün önce Kilis Elbeyli kampına görevlendirildim. Elbeyli kampında bildiğiniz gibi AFAD tarafından yönetilen kamplardan birisi. Burada yaptığım ilk çalışma bir alan tarama çalışmasıydı. Sakat, yaşlı, muhtaç insanların tespiti ve onlara öncelik tanınmasıydı. Kamplarda sosyal çalışma uzmanlarımızın alan taraması ile birlikte 65 tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğu ve yaklaşık 20’ye yakında koltuk değeni ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Ben de hiç değilse bunun yarısını temin edelim düşüncesiyle MAT ve AKUT’taki temsilci arkadaşlarla böyle bir organizasyon yapabilir misiniz, diye bir telefon görüşmem oldu. Arkadaşlar sağolsun bir hafta içerisinde yaklaşık 20 tane tekerlekli sandalyeyi ile 20 tane de koltuk değneği temin ettiler ve bugün gönderdik. En çok ihtiyaç olan tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kişilere orada bulunan arkadaşlar bizim adımıza dağıtacaklar. Manisa’dan bu katkıyı sağlayan gerek AKUT, gerekse de MAT’taki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum"

Dernek olarak katkı sağlamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden MAT Dernek Başkanı Bahattin Özer, "AFAD müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerde bize böyle bir ihtiyacın olduğunu belirledi ve bizde ilk etapta 20 tekerlekli sandalye arabası olmak kaydı ile arkadan 15 adet daha göndereceğiz. Allah’ın izni ile onları da gönderdiğimizde rahatlayacağız" dedi. AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan ise "Sayın müdürümüzün talebi doğrultusunda Manisa AKUT ekibi olarak bizde kolları sıvayıp işin ucundan tuttuk. Bizde kendilerine oradaki ihtiyacı olan arkadaşlarımıza koltuk değneklerini ulaştıracağız ve bu bağlantıdan dolayı sayın müdürümüze çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.