Manisa'da Bugün

Saruhanlı’da Engelliler Haftası kutlandı

MANİSA

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ortaokul öğrencileri Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından program düzenlendi....

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ortaokul öğrencileri Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından program düzenlendi. Programda engelli öğrenciler tarafından öğretmenleri eşliğinde müzikli gösteri gerçekleştirildi. Engelli öğrencilerin gösterisi büyük beğeni toplarken, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri de müzik eşliğinde işaret dili kullandı. Bir öğrencinin söylediği şarkıyı diğer öğrenci işaret dili ile aktararak işitme engellilerin durumuna dikkat çekildi. Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulundan mezun olan bedensel engelli Fatma Kahraman, “Ben hiçbir zaman hayata küsmedim. Benimde yapabileceklerim var. Engelli bireyler de bir şeyler başarabilir, mesela ampute milli takımımız dünya şampiyonu oldu. Yeter ki bizlere siz engel olmayın. Çevreden bir bakış veya yolda bir engel, bize bakıp fısıldamalar bizi asıl engelleyen bunlar. Ülkemizde ve dünyada engelliye duyarlılık daha da arttı. Biz engelliler birbirimizi anlıyoruz, sizlerde anlayın bizi. Engelleri zihnimizden atabilmemizi temenni ediyorum. Unutmayın her insan bir engelli adayı" dedi.

Programa Saruhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Bilgiç, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Ali Aybars Özbilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, İlçe Sağlık Müdürü Tülay Ünlü Üresin, Saruhanlı Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman ile dernek üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.