Manisa'da Bugün

Şehit polisler anısına turnuva

MANİSA

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Halil Yurtseven İlkokulunda kısa bir süre önce açılan ‘Akıl Oyunları Sınıfı’nın ilk turnuvası 10 Aralık’ta İstanbul’daki hain saldırıda şehit düşen polislerin anısına gerçekleştirildi.Kısa...

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Halil Yurtseven İlkokulunda kısa bir süre önce açılan ‘Akıl Oyunları Sınıfı’nın ilk turnuvası 10 Aralık’ta İstanbul’daki hain saldırıda şehit düşen polislerin anısına gerçekleştirildi.
Kısa bir süre önce Halil Yurtseven İlkokulunda açılan Akıl Oyunları Sınıfının ilk turnuvası ‘Quoridor’ oyunu ile başladı. İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan polislerin anısına düzenlenen ve 184 öğrencinin yarıştığı turnuvada yarı final ve final maçları 7 öğrenci arasında gerçekleşti. Ömer Can Tekeli, Ömer Uyanık, Neva Bayraktar, Burak İşler, Mert Emin Kalın, Onur Tünk, Büşra Yürekli arasında yapılan maçlarda Onur Tünk birincilik ödülünü kazandı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Hikmet Usta tatlıcısı Halil Yurtseven İlkokulunun Okul Dostları arasına katılırken, düzenlenen törene Barbaros Şehit Özdemir Polis Merkezi Amiri Erkan Beziklioğlu ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel de katıldı.
Halil Yurtseven İlkokulu Müdürü Ayşen Oğuz, “Okulumuzda Akıl Oyunları Projesi kapsamında ekim ayında açılan sınıfımızda yetişen öğrencilerimizin ilgisini artırmak üzere öğrenilen her oyunun turnuvasını yapmaya karar verdik. 10 Aralık’ta ülkemizin yaşadığı üzücü olaydan sonra turnuvalarımızı şehit polislerimiz anısına yaparak, polislerimizin acılarını bir nebze olsun paylaşmak istedik. Eğitim öğretim yılı sonuna kadar her ay farklı bir oyunun turnuvası yine polis şehitlerimiz anısına yapılacaktır.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel ise, "Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu tür çalışmaların tüm okullara örnek olmasını diliyorum." derken, Barbaros Şehit Özdemir Polis Merkezi Amiri Erkan Beziklioğlu ise şunları söyledi: "Böyle bir etkinliğin şehitlerimizin anısına yapılmış olması bizleri çok duygulandırdı. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Emniyet olarak okulumuzun diğer projelerinde ve eğitimlerinde üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız.”
Turnuvada birinci olan Onur Tünk’e ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi. Törende ayrıca turnuvaya ev sahipliği yapan Hikmet Usta’ya da ’Okul Dostu’ belgesi takdim edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.