Manisa'da Bugün

Açık Emar Nedir?

SAĞLIK

Açık emar kapalı alan korkusu bulunan hastanın daha rahat ortamda görüntü alınmasını sağlar.

Açık emar ile kapalı emar birbirinden farklı cihazlar değildir. Kapalı emar özellikle kapalı alan korkusu olan hastalar açısından sorun teşkil ettiğinden, bunu yaşamamaları için kullanılan radyolojik tetkiktir. Dolayısıyla açık emar hastaların bu korkularına alternatif oluşturan bir cihazdır. Açık emar kapalı alan korkusu bulunan hastanın daha rahat ortamda görüntü alınmasını sağlar. Klostrofobi bulunan hastalar maalesef kapalı emar çektirmek konusunda kendilerini psikolojik olarak kötü hisseder. Açık emar da ise böyle bir sıkıntı oluşmaz. Aynı zamanda çocuklar açısından da açık emar çekimleri son derece konforlu ve sorunsuz olarak sağlanmaktadır.

Açık Emar Fiyatları

Açık emar ve kapalı emar fiyatları farklı değildir. Genellikle emar fiyatları genel emar çekimleri olarak değerlendirilir. Buna rağmen açık emar çekimleri diğerine göre daha konforlu koşullarda yapılır. Her iki emar radyolojik görüntüleme uygulaması arasında fiyat farkı yoktur. Görüntü kalitesi açısından da aynıdır. Genellikle emar fiyatları değerlendirildiğinde hastaya açık emar fiyatı ayrı kapalı emar fiyatı ayrı olarak verilmez. Tek bir emar fiyatı verilir. Aynı zamanda sosyal güvenlik kurumuna bağlı hastalar emar çekimlerini ücretsiz olarak yaptırmaktadır. Bunun dışında emar çekim fiyatları insanların ödeyebileceği maliyette fiyatlardır.

Anestezili Rahim Filmi

Rahim filmi rahim içinin ayrıntılı olarak görüntülenmesini sağlayan ve doktora hasta hakkında önemli bilgiler veren radyolojik bir tetkiktir. Günümüzde önceki yıllara göre daha donanımlı teknolojik cihazlarla rahim filmi çekilir. Bugün çekilen rahim filminde hasta hiçbir şekilde ağrı ve acı hissetmez. İşlem yaklaşık olarak 15-20 dakika sürer. Bu süre içinde koşullar hasta açısından konforludur. Ancak hastaların genellikle kulaktan dolma önyargıları bulunur. Bu nedenle hastanın tercihine bağlı olarak rahim filmi çektirmek konusunda korkuları olursa hafif anestezi verilerek de yapılabilir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi genellikle kısırlık tedavisi gören hastalarda kısırlığın nedenini anlamak açısından ve tüp bebek tedavisi düşünen hastalara jinekolog hekimler tarafından istenen bir rahim içi radyolojik tetkikidir. Rahim filminde kadının hamile kalmasına engel oluşturabilecek herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca tüplerde bir tıkanıklık olup olmadığı gibi bütün rahim içinin ayrıntılı görüntüsünün alınması için kullanılır. Rahim filmi 15-20 dakika gibi bir sürede gerçekleşir. Ağrısız ve acısız hasta açısından konforlu bir çekimdir. Rahim filmi çekilmeden önce rahim ağzından kontrastlı yağlı yani boyar bir sıvı madde verilir. Bu sıvı verildikten sonra çekim yapılmaya başlar. Aynı zamanda verilen kontrast maddenin tubalara girip tekrar tubalardan çıkışı izlenir. Bu süre içinde çekim işlemi yapılır. Bu arada birkaç çekim art arda gerçekleştirilir. Hasta çekim işleminden sonra günlük yaşamına dönebilir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir

HSG filmi rahim filmi anlamına gelir. Rahim içinde herhangi bir patolojinin olup olmadığının görüntülenmesi için ve üremenin gerçekleştiği tüplerde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığının anlaşılması amacıyla yapılır. Bunun için rahim içine yağlı boyar bir madde enjekte edilir. Verilen madde rahim ve tüplerden geçerek karın boşluğuna yayılır ve bu aşamada birkaç görüntü alınır. HSG yani rahim filmi isteyen hekim kadında ovulasyon ve üremene açısından herhangi bir sorun olup olmadığını anlamak için rahim filmi ister. Rahim filmi fiyatları ile rahim içinin bütün ayrıntıları görünür. Rahim ağzı kanseri, yumurtalıklar, tuba denilen tüplerin tamamı ayrıntılı olarak görünür. HSG filmi fiyatları ile birçok hastalığın teşhisi de aynı zamanda yapılmış olur. Özellikle tüp bebek tedavisi gören ailelerin tedaviden önce yaptırdıkları radyolojik tetkikler den biridir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.