Manisa'da Bugün

CBÜ'DEN ACİL SERVİS İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

SAĞLIK

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi acil servisinin hasta kabul etmediği önündeki iddialarla ilgili açıklama yapıldı. CBÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada “112 kökenli başvuruların tümüne yakını hastanemiz tarafından kabul edilmekte ve dış merkezlere hasta sevki en aza indirilmektedir.” denildi.

 CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi acil servisinin hasta kabul etmediği önündeki iddialarla ilgili açıklama yapıldı. CBÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada “112 kökenli başvuruların tümüne yakını hastanemiz tarafından kabul edilmekte ve dış merkezlere hasta sevki en aza indirilmektedir.” denildi.
CBÜ’den yapılan açıklama şöyle: “Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ni ve özellikle acil servisi ilgilendiren, basında son günlerde yer alan haberler üzerine aşağıdaki basın açıklamasının yapılması gerekli görülmüştür. 

Hastanemizde nöbet ortamında intörn-asistan-kıdemli asistan-uzman-icapçı öğretim üyesi-idari amir silsilesi çerçevesinde en kaliteli sağlık hizmeti verilmeye çalışılmaktadır. 112 kökenli başvuruların tümüne yakını hastanemiz tarafından kabul edilmekte ve dış merkezlere hasta sevki en aza indirilmektedir. Başhekim dahil, idari kadro mesai kavramı ile kısıtlı kalmayacak şekilde çalışmakta, hastaneden ayrılış saatleri 18:30-19:00'u bulabilmektedir. Gereğinde nöbet periyodunda tatil günleri de hastane denetimini sürdürmektedir.

Acil Servis Anabilim Dalı’nda iki öğretim üyemizin göreve başlamasından sonra acil servisle ilgili şikâyetler azalmış, tersine hasta memnuniyetini ifade eden yorumlar alınmaya başlamıştır. Acil servis işleyişi, nöbet düzeni, yoğunluk ve temizlik ile ilgili iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Kardiyoloji binası inşaatı planlandığı gibi devam etmekte olup, 2014 yılı içinde öngörüldüğü gibi Radyasyon Onkolojisi ve bölgemizin en büyük ve modern Dahili Tıp Bilimleri Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte açılışı yapılıp halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır.

Öğretim üyesi kaybı olmaktan ziyade, elit sağlık kuruluşlarından özellikle organ, kemik iliği nakli gibi spesifik alanlarda görev yapmak isteyen, çok sayıda Profesör ve Doçent akademisyen başvurusu ile karşı karşıyayız. Her ne kadar, az sayıda ayrılan olsa da Tıp Fakültemizde toplam öğretim üyesi sayısında artışlar olmuştur.

Hastanemizde, son yıllarda çok önemli değişiklikler kaydedilmiştir. Şöyle ki: 30.000 metrekare olan hastane kullanım alanımız 52.000 metrekareye yükselmiştir. 2.600 aylık ortalaması olan acil servis başvuruları 3.500’leri bulmuştur. Yatan hasta aylık ortalaması 1.400’lerden 3.000’lere yükselmiştir. Aylık poliklinik ortalaması 23.000’lerden 43.000’lere ulaşmıştır.

Yapılan hizmetleri ve eriştiğimiz hedefleri asla yeterli görmüyoruz. Üniversite Hastanemiz, üçüncü seviyede sağlık hizmeti veren bir kuruma yakışır şekilde, öğretim üyelerimizin değerli katkıları ile kemik iliği ve böbrek nakli gibi üst düzey bilgi ve beceri gerektiren alanlarda 2014 yılı içinde icraata geçecektir.

Robotik Kemoterapi Ünitesi, Pet BT Ünitesi, Diyaliz Merkezi, Gastroenteroloji Merkezi, Tüp Bebek Merkezi gibi özellikli ünitelerimiz, hep son yıllarda basın mensuplarımızın katılımıyla hizmete açılmıştır.

Hastanemizdeki sürekli iyileştirme ve yenileştirme faaliyetlerimiz, kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.