Manisa'da Bugün

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

SAĞLIK

En genel tanımıyla gülüş tasarımı, diş etleri, diş ve dudak gibi birtakım estetik kriterler baz alınarak, bu kriterlerin birbirleriyle olan uyum ve ilişkilerinin değerlendirilmesi ve kriterlere dair sorunların giderilmesi işlemidir.

En genel tanımıyla gülüş tasarımı, diş etleri, diş ve dudak gibi birtakım estetik kriterler baz alınarak, bu kriterlerin birbirleriyle olan uyum ve ilişkilerinin değerlendirilmesi ve kriterlere dair sorunların giderilmesi işlemidir. Gülüş tasarımı ile bazı estetik analizlerin yapılması, kişiye özel bir gülüş kazandırılması hedeflenir.

Gülüş tasarımı, kesinlikle kişiye özel olmalıdır. Doğadaki insanların dış görünümleri ve gülüşleri tamamen birbirinden farklıdır ve bu yüzden gülüş tasarımları da farklıdır.

Kişinin dudak şekli, dişeti pozisyonları, yüz hatları, alt-üst çene ilişkisi bağlamında kişiye uygun gülüş tasarlanmalıdır.

Gülüş tasarımının ilk aşamasında öncelikle kişinin fotoğrafları çekilir. Dijital ortamda çekilen bu fotoğraflar üzerinde estetik sorunlar belirlenir. Beyaz estetik(dişlere dair) ve pembe estetik(diş etine dair) birlikte değerlendirildikten sonra gülüş tasarımına başlanır. İlk olarak pembe estetiğe dair kişide herhangi bir sorun olup olmadığı tespit edilir. Bu tespitlere göre kişinin diş eti seviyeleri değiştirilebileceği gibi sarkmış pozisyondaki diş etleri de düzeltilebilir.

Pembe estetik değerlendirmesini beyaz estetiğin analizi takip eder. Dişlerin, çene kemiğinin, dişlerdeki renk ve şekil bozukluklarının nasıl giderileceğine kadar verilir.

Altın oran kapsamında dijital ortamda dişlerin hangi boyutta hangi renk ve şekilde olması gerektiği kararlaştırılır.

Analizler tamamlandıktan sonra hastadan ölçüler alınır ve modelleme aşamasına geçilir.

Hastalar, gülüş tasarımının işlem sonrası nasıl görüneceğini bu sayede öğrenmiş olur.

Bu uygulamaya mock up ismi verilir. Mock up aşamasından sonra ise laboratuvar çalışmaları başlar.

Gülüş tasarımı hangi sorunları ortadan kaldırır?

İnsanlarla sohbet ederken, öncelikle onların dişlerine dikkat ederiz. Bu durum, diş eti, diş ya da gülüş sorunu bulunan kişilerin kendilerini mutsuz hissetmelerine, sosyal hayatlarında çekingen davranmalarına hatta özgüvenlerini kaybetmelerine bile neden olabilir.

Doğru ve estetik bir gülüş tasarımı ile kişi özgüven kazanabilir, aynaya baktığında kendini daha mutlu ve çekici hissedebilir. Üstelik gülüş tasarımı sonrasında çevresindeki kişilerden iltifatlar alabilir.

Bazı durumlarda dişlerdeki mevcut çapraşıklıklar, kapanış ya da şekil bozuklukları kişide eklem problemlerini beraberinde getirebilir.

Gülüş tasarımı ile diş kapanış bozuklukları giderilip, diş kapanışı olması gerektiği pozisyona getirilir. Böylelikle kişideki sorunlar da giderilmiş olur.

Kaynak: //www.adadent.com.tr/dijital-gulus-tasarimi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.