Manisa'da Bugün

KULA EVİ MİMARİLİ HASTANE

SAĞLIK

MANİSA İl Sağlığı Müdürü Metin Kaplan, kente hastaneler için 1 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Kaplan, Sancaklıbozköy Mahallesi'nde 10 dönümlük arazi üzerine Türkiye'de ilk olacak 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi ile Kula'ya ilçedeki tarihi evlerin mimarisini yansıtan bir hastane yapılacağını da açıkladı.

 MANİSA İl Sağlığı Müdürü Metin Kaplan, kente hastaneler için 1 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Kaplan, Sancaklıbozköy Mahallesi'nde 10 dönümlük arazi üzerine Türkiye'de ilk olacak 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi ile Kula'ya ilçedeki tarihi evlerin mimarisini yansıtan bir hastane yapılacağını da açıkladı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan ile sağlık yatırımlarını görüştü. Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin doktor eksiği olduğunu açıklayan Selçuk Özdağ, Manisa genelinde hastane ve doktor sıkıntısının yaşanmadığını ifade etti. Manisa'da hasta memnuniyet oranının yüzde 83 olduğunu kaydeden Milletvekili Özdağ, inşaatının başlamaması nedeniyle eleştirilere neden olan şehir hastanesiyle ilgili bilgi verdi. Özdağ, "Şehir hastanesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. 360 milyona mal olacak bir hastane 34 ayda bitecek. Şu an zemin etüdü çalışmaları yapıldı, şantiye kuruluyor. Bin kişi, 36 ay boyunca çalışacak. Bölgenin en mükemmel hastanesi olacak. Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde 400 yataklı bir hastane yapacağız. Sağlık konusunda bir numarayız" dedi. 

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan ise, kentte hastanelere yapılacak yatırım tutarının 1 milyar lirayı geçtiğini açıkladı. Yapımı planlananlar hastaneler içerisinde en önemlilerinden birinin Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olduğunu dile getiren Kaplan, bu hastanesinin Türkiye'de ilk olacağını söyledi. Kaplan, Şehzadeler İlçesi, Sancaklıbozköy Mahallesi'nde 10 dönüm arazi üzerine 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi yapılacağını söyledi. Ayrıca kentte sağlık işlemlerini yürüten kurumların bina ihtiyacı olduğunu açıklayan Kaplan, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Manisa İl sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ni bir araya toplayacak bir kompleks yapılacağını açıkladı. Kaplan, "Yönetim binalarımız çok eski. Yeni bir yönetim binası yapıyoruz. 11 milyon liralık yatırım yaptık. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının olduğu yerde 10 dönüm üzerine kompleks bir yapı olacak. İçinde iki de 112 Acil istasyonu olacak" diye konuştu.

KULA EVLERİNİ YANSITAN HASTANE 

Kula ilçesine yeni bir hastane yapacakları da kaydeden Kaplan, Sağlık Bakanlığı'yla görüşmeleri tamamladıklarını ifade etti. Kaplan, "Kula ilçesinde araziyle ilgili sıkıntılarımız vardı. Bunlar çözüldü. Kula Hastanesi dış mimari açısından Kula evlerini yansıtacak. Çok farklı bir hastane mimarisi olacak" dedi. Kaplan, merkezdekilerin tamamlanmasıyla birlikte kentte hastaneler açısından sıkıntıların ortadan kalkacağını açıkladı. Kaplan, "112 Acil sağlık hizmetlerinde çok geliştik. Uçak ambulans ve helikopterlerle ilgili sağlık güvencesine bakmıyoruz. Sadece kişinin sağlık durumunun aciliyeti önemli. Uçak ambulans hizmetini Suriyeli misafirlerimize de veriyoruz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.