Manisa'da Bugün

Kürtaj Nasıl Yapılır?

SAĞLIK

Her kadının yasal hakkı olan kürtaj, birçok durumda kaçınılmaz bir tercih haline dönüşür.

Her kadının yasal hakkı olan kürtaj, birçok durumda kaçınılmaz bir tercih haline dönüşür. Tıbbi açıdan günümüzde ulaşılan seviye itibariyle, kadın için kolay ve konforlu bir cerrahi uygulama olan kürtaj operasyonunun, kadın üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri bulunur. Hamilelik nedeniyle değişen hormonal dengenin de etkisiyle, üst seviyede yaşanan duygusallık, mantıki olarak alınmış böylesi bir karara rağmen, kadın üzerinde olumsuz psikolojik etkiler oluşturur. Bu sebeple uygulama öncesi ve sonrası dönemde, kürtaj için hazırlık konusunda psikolojik yardım alınması, uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Kürtaj İzmir ilinde, birçok farklı sağlık tesisi, klinik ve hastanede uygulanır. Ancak her ne kadar tıbbi açıdan artık ileri teknikler kullanılarak uygulanan bir yöntem olsa da, uzmanları tarafından gerçekleştirilmediğinde, dönüşü olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilen bir uygulama olduğu unutulmamalıdır. Genel olarak lokal anestezi ile gerçekleştirilebilen bir işlem olsa da, kadın üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkiler nedeniyle, operasyon farklı bir tercih yoksa, genel olarak genel anestezi altında yapılır. Kolay bir operasyon olsa da, oluşabilecek her türlü komplikasyona karşı, başvurulan sağlık tesisinin hazır olduğundan emin olunması gereklidir.

İzmir kürtaj operasyonları ihtiyaçlarında, öncelikli olarak ele alınacak unsurun, başvurulan kliniğin yeterliliği, başvurulan uzmanın konu hakkında ki uzmanlığı ve daha önceki başarılı operasyon sayısı olmalıdır. Uzmanı tarafından yapıldığında ve gerekli tesis koşullarına sahip bir alanda yapıldığında çok basit ve hasta açısından da konforlu bir işlem olan kürtaj, bu konularda ki yetersizlikler nedeniyle hasta açısından son derece büyük sağlık sorunlarına neden olabilir. Bazı gebelikler de, kadın ve bebeğin sağlık durumları, kürtaj açısından çeşitli risklerin oluşmasına neden olur. Bu tür riskli kürtaj operasyonları, mutlaka gerekli uzmanlık ve tesis yeterliliğine ihtiyaç duyar, Oluşabilecek çeşitli komplikasyonlar, kadının yaşamını tehdit edici ciddiyette olabilir. Bu türlü operasyonların öncesinde, kadının sağlık koşulları gerekli testlerden geçirilerek, fiziki ve ruhsal sağlık açısından kürtaj operasyonuna hazırlanması, yine uzman jinekologlar tarafından gerçekleştirilebilir. Bu sebeplerle bu türlü operasyonların ciddiye alınması ve hassas bir seçim süreci sonucunda sağlık tesisine karar verilmesi gereklidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.