Manisa'da Bugün

Manisa Devlet Hastanesi’nden Kızılay’a destek

SAĞLIK

Geçtiğimiz aylarda Kızılay’a kan bağışında bulunan Manisa Devlet Hastanesi, bir kez daha destekte bulundu. Kızılay Kan Bağışı Kampanyasına Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz da destek verdi.

 Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Dr. Murat Türkyılmaz, üretilemeyen tek dokunun kan olduğunu söyledi. Manisalıları kan bağışına destek vermeye çalışan Dr. Türkyılmaz, “Devlet Hastanesi olarak 2. kez kan bağışında bulunuyoruz. Halkımız düzenli bir şekilde kan bağışına ilgi gösteriyor. Manisa kan bağışı konusunda 1. sırada yer alıyor. Türkiye’de 15 adet kan merkezi bölgesi bulunuyor. Manisa, İzmir bölgesine bağlı olmasına rağmen İzmir’den daha çok kan bağışı topluyor. Bu da ekiplerin özverili çalışmasına bağlıdır” dedi.

Türkiye’de yılda ortalama kan ihtiyacının 2 milyon ünite olduğuna dikkat çeken Dr. Türkyılmaz, bunun 1 milyon 800 bin ünitesinin Kızılay Kan Merkezi’nin karşıladığını söyledi. Dr. Türkyılmaz, “Kızılay’a yapılan düzenli ve sağlıklı kanla halkımızın ihtiyacı karşılanmıştır. Kan vermenin birçok faydası var. 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı vatandaş kan bağışında bulunabilir. Her kan bağışı yapıldığında kanlar tekrar çalışıyor. Eğer bir sıkıntı olduğunda bağışçıya haber veriliyor. Mümkün olduğunca Kızılay Kan Merkezlerini kan bağışında bulunalım” diye konuştu.

Kızılay Kan Merkezi Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, Devlet Hastanesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde de kan bağışı kampanyası düzenlediklerini, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nden de bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.