Manisa'da Bugün

MANİSA MERKEZ EFENDİ DEVLET HASTANESİ YIKILIYOR

SAĞLIK

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi de yeni binasına kavuşuyor. 75 bin 535 metrekare alan üzerine kurulacak yeni hastanenin yıl sonuna kadar temelinin atılması bekleniyor. 560 yataklı şehir hastanesi, 502 yataklı yeni hastaneyle birlikte Manisa sağlık üssü haline gelecek.

Manisa, sağlık üssü olma yolunda hızla ilerliyor. 560 yataklı Şehir Hastanesi için protokolün imzalanmasının ardından Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan 502 yataklı hastanenin projesi de tamamlandı. 75 bin 535 metrekare alana yapılması planlanan hastaneye ilişkin bilgi veren Merkez Efendi Devlet Hastanesi Yöneticisi Muzaffer Özden Balsoy, 400 yataklı olarak öngörülen hastanenin acil, yoğun bakım, diyaliz ve ameliyathane yataklarıyla birlikte 502 yatağa ulaştığını kaydetti. Mevcut hastanenin toplam 375 yataklı olduğunu belirten Balsoy, 6 bloktan oluşacak hastanenin Manisa’da yataklı tedavi sorununu en aza indireceğini anlattı. 
TOP BAKANLIKTA 

Balsoy, yeni proje için topun Sağlık Bakanlığı'nda olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Biz projeyi yaptırdık, bakanlığa gönderdik, bundan sonra top bakanlıkta. En yakın zamanda ihalesinin yapılacağına inanıyoruz. Projenin ihale bedelinin 150 milyon TL tutarında olacağı düşünülüyor. Yılbaşına kadar yer teslimi yapılarak inşaata başlanır diye umuyoruz” dedi. 


Kaynak:manisadenge
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.