Manisa'da Bugün

Manisalılar Hayırsever ‘Moris Şinasi’yi Unutmuyor

SAĞLIK

Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Sağlığı Derneği, şehre Moris Şinasi’nin ismiyle kazandırdığı yeni doğan yoğun bakım ünitesinin ardından hastanenin yeniden hayat bulması için Manisalıların desteğini bekliyor.

Aslen Manisalı bir Yahudi ailenin oğlu olan ABD’li ünlü milyarder Moris Şinasi’nin vefatının ardından vasiyeti gereği bir vakıf hastanesi olarak Atatürk’ün onayı ve TBMM’den geçen özel izinle 1933 yılında Manisa’da kurulan ve fiziki şartları sebebiyle kapatılan Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesinin yeniden açılabilmesi için çalışmalarına başlayan Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Sağlığı Derneği, şehre Moris Şinasi’nin ismiyle kazandırdığı yeni doğan yoğun bakım ünitesinin ardından hastanenin yeniden hayat bulması için Manisalıların desteğini bekliyor.
Manisa’da dünyaya gelen ABD’li ünlü milyarder Moris Şinasi’nin vefatının ardından vasiyeti gereği bir vakıf hastanesi olarak Atatürk’ün onayı ve TBMM’den geçen özel izinle 1933 yılında Manisa’da kurulan ve 85 yıl hizmet verdikten sonra fiziki yetersizlik sebebiyle kapatılan Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesinin yeniden açılması için Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Sağlığı Derneği, yoğun bir çalışma başlattı. Bu çerçevede dernek, yaklaşık 3 milyon TL maliyetle şehre yeni doğan yoğun bakım ünitesi kazandırdı. Moris Şinasi’nin ismi verilen üniteyle kentin yeni doğan yoğun bakım yatak kapasitesi yüzde 10 arttı. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılışı geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle yapıldı. Tören öncesi Moris Şinasi’nin hayatı ve hastanenin yapım süreci sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Manisa protokolünün yoğun katılım gösterdiği törende konuşan Op.Dr. Mehmet Fatih Zeren, “Yeni doğan yoğun bakım ünitemizi 6 yataklı, ikinci basamak olarak açıyoruz. Önümüzdeki süreçte de belediyemizin de katkısıyla inşallah acil servisimizi, çocuk acil servisine çevireceğiz. Daha sonra yeni doğan bakım ünitemizi büyüteceğiz ve çocuk yoğun bakım ünitesi açacağız. Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Sağlığı Derneği’ne yapmış olduğu tıbbi cihaz, ekipman desteği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.