Manisa'da Bugün

MANİSA’YA ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR

SAĞLIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın öncülüğünde Manisa’ya Engelli Yaşam Merkezi kurulacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, mevcut Sevgi Evleri’nde çocuk kalmadığını ve bu alanı Engelli Yaşam Merkezi olarak düzenleyeceklerini kaydetti. Projenin bakanlığa sunulduğunu belirten Konan, onay sonrasında çalışmayı ihale edeceklerini belirtti.

HABER:BERFİN ADICAN
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın her ile Engelli Yaşam Merkezi sözü vermesi ardından harekete geçti. Konan, Manisa’ya Engelli Yaşam Merkezi kurulması için bir proje hazırladıklarını ve bu çalışmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunduklarını açıkladı. 
ENGELLİLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Manisa’daki Sevgi Evleri’nde yatılı çocuk kalmadığını ve bu binayı farklı projelerle değerlendirmek istediklerini ifade eden İl Müdürü Murat Konan, “Milletvekilimiz Selçuk Özdağ’ın verdiği söz üzerine Manisa’da çalışmalara başladık. Şu anda Sevgi Evleri’nde çocuk kalmadı. Bu binayı Engelli Yaşam Merkezi olarak değerlendireceğiz.” dedi.
Binanın engelli bireyler için erişilebilirlik yönetmeliği kapsamında dizayn edileceğini hatırlatan Murat Konan, “Engellilerimiz için belirli zamanlaması olan, kreş tarzı bir yapıyı hayata geçirmek istiyoruz. Sevgi Evleri’nde fiziksel düzenlemeler için bir maliyet çıkardık ve bakanlığa gönderdik. Onay geldiği gibi ihaleye çıkacağız.” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’ın verdiği bilgilere göre Engelli Yaşam Merkezi’ndeki en önemli çalışmalardan biri tüp mimarisi olacak. Merkeze gelen engellilerin hava koşullarından etkilenmemesi için bir tüp bölümü dizayn edilecek. Bina, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çıkardığı ‘Engelliler için Erişilebilirlik’ yönetmeliğine uygun olarak hizmete geçecek. 
KADIN SIĞINMA EVİ İÇİN YER ARANIYOR
Öte yandan İl Müdürü Konan, mevcut Kadın Sığınma Evi’nin şiddet mağdurları için yeterli olmadığını ve yeni bir bina aradıklarını hatırlattı. Başta Manisa Milletvekilleri ve kent yöneticileri olmak üzere tüm vatandaşlardan destek isteyen Konan, “Şiddet mağduru kadınlarımız için daha geniş, depreme dayanıklı ve fiziksel niteliklere uygun yeni bir bina arıyoruz. Birkaç yer bulduk ancak bazılarının kirası fazla geldi, bazıları da fiziksel şartlara uygun değildi. Bu nedenle tüm Manisalılardan destek bekliyoruz.” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.