Manisa'da Bugün

RAHMİNDEN TAM 3 KİLO MYOM ÇIKARILDI!

SAĞLIK


Özel Doğuş Hastanesi'nde yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Nurhan Ulupınar başarılı myom ameliyatı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili konuşan Op. Dr. Ulupınar, "Operasyonun büyüklüğündeki risklerden dolayı bu tarz operasyonlar sadece büyük merkezlerdeki hastaneler tarafından yapılmakta olup Akhisar'da Özel Doğuş Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyat gayet başarılı geçmiştir ve ameliyat neticesinde yaklaşık 20*20*10 cm boyutlarında 3kg ağırlığında tüm karın içini dolduran myom alınmıştır" dedi.

MYOM NEDİR?

Miyomlar rahim ve rahim ağzında görülen, rahim yapısında bulunan düz kas dokusundan gelişen selim (iyi huylu) tabiatlı tümöral yapılardır. Halk arasında "ur" diye adlandırılır. Myomlar bir bezelye tanesi büyüklüğünden basket topu büyüklüğüne kadar değişebilen boyutlarda olabilir. Myomlara en çok 35-45 yaş grubu kadınlarda rastlanır. Yapılan histerektomilerin (rahmin alınması ameliyatı) en sık nedeni (%35) myomlardır.
Bir kadının rahminde bir tek myom olabileceği gibi (buna myoma uteri denir) birden fazla sayıda myom bir arada da bulunabilir.(buna uterus myomatosusdenir)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.