Manisa'da Bugün

SAĞLIKÇI'YA ŞİDDET BIKTIRDI

SAĞLIK

Sağlık çalışanlarının sık sık maruz kaldığı şiddet olayları Manisa Tabip Odası tarafından bir kez daha kınandı. Celal Bayar Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde eylem yapan tabipler Sağlık Bakanlığı’nın önlem almasını istedi.

 Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını artık duymaktan bıktıklarını dile getiren Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pekbayık, şiddetin bir an önce önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Hemen hemen hergün acil servislerde başta olmak üzere hastanelerin her kesiminde sağlık çalışanlarının hakarete ve şiddete maruz kaldığını dile getiren Pekbayık, “Sağlık Bakanlığı, bu konuda bilgi sahibi olmasına ve de bu konuda genelgeler yayınlamasına rağmen şu ana kadar hiçbir sağlık çalışanına destek vermemiştir. Altını çizerek bir kez daha hatırlatıyoruz. Sağlık Bakanlığı, her bir sağlık çalışanının can güvenliği ve çalışma güvenliğinden sorumludur. Tüm toplumumuza ve sağlık politikalarını belirleyenlere sesleniyoruz. Mesleğimizi, hastalarımızı önceleyerek, güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz. Bu çalışma koşullarının sağlanması için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyoruz” dedi.

“Çalışma şartlarımızın iyileştirilmesini istiyoruz”

Manisa Tabip Odası Tıp Öğrencileri İntörn Komisyon Başkanlığı adına açıklama yapan İntörn Komisyon Başkanı İsmail Cem Tukaç, “Hiçbir güvencemiz olmadan çalıştırılan, sistemin iş gücü açığını kapatmak için kullanılan, ucuz, sağlık dışı personelleriz. Son zamanlarda bizlere tanınan ufak tefek haklar, bazı meslektaşlarımızca bile birer lütuf olarak görülmekte ve gereksiz bulunmaktayken, hizmet vereceğimiz insanların bize doktor gözüyle bakmasını nasıl sağlayabiliriz. İşte bu şartlar altında gecesini gündüzüne katıp nöbet tutarken şiddete maruz kalan intörn doktor arkadaşımıza ithafen, güvenlikten ve huzurdan yoksun çalışma şartlarıyla dolu sağlık sistemini kınıyor ve intörnlerin özlük haklarının bir an önce sağlanması gerekliliğini vurguluyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.