Manisa'da Bugün

SAĞLIKTA KAMPANYALI DÖNEM (!)

SAĞLIK

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel son dönemde sayıları artan sağlık merkezleriyle ilgili gündeme gelen iddiaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. İddialar arasında söz konusu merkezlerin hasta toplamak için kömür dağıtması bile var.

TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, önergesinde sağlık merkezleri ile ilgili gündeme gelen iddiaların cevabını aradı. CHP’li Özel soru önergesinde “Ülkemizde son yıllarda sayıları gittikçe artan Sağlık Merkezlerinde yapılan tedavilere ve bu Merkezlerin hasta bulmak için uyguladıkları bazı yöntemlere ilişkin pek çok iddia bulunmaktadır.”ifadelerini kullandıktan sonra Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti;

1. Sağlık merkezlerinin yaptıkları katarakt ameliyatlarına ilişkin olarak, bazı merkezlerin semtlerde SGK’lı hastaları toplayarak gerekse de gerekmese de katarakt ameliyatı yaptığı yönündeki iddialar doğru mudur?

 

2. Söz konusu sağlık merkezlerinin diyaliz hastası toplamak için kömür ve gıda yardımı yaptıklarına ilişkin iddialar doğru mudur?

 

3. Bu sağlık merkezlerinde yapılan yanlış ameliyatlar yüzünden oluşan komplikasyon vakalarına ilişkin herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır? Söz konusu şikayetlere ilişkin istatistiki bir rakam mevcut mudur? Mevcut ise şikayet sayısı nedir?

 

4. Söz konusu sağlık merkezlerinin denetimleri ne sıklıkta yapılmakta ve bu denetimlerden sonra kapatılan sağlık merkezi bulunmakta mıdır? Varsa, kaç sağlık merkezi denetim sonrası kapatılmıştır?

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.